Rodriguez werkt op Silverstone aan tijdritpositie
donderdag 25 april 2013 om 20:26

Rodriguez werkt op Silverstone aan tijdritpositie

Joaquin Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez verspeelde vorig jaar tijdens de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia de eindzege in die ronde. Dit jaar laat hij de Italiaanse ronde links liggen en focust zich volledig op de Tour de France. Om daar beter voor de dag te komen in het rijden tegen de klok, bracht Purito de afgelopen dagen door in de windtunnel van F1-team Mercedes, op het legendarische circuit van Silverstone.

De kleine Spanjaard zet dit jaar alles op de Tour en bracht daarom een bezoek aan Silverstone. Volgens Belga testte de Katusha-kopman daar onder meer zijn positie op de fiets en werden er verschillende fietssturen, helmen en wielcombinaties uitgeprobeerd. Materiaal-sponsor Canyon beloofde alvast een nieuw tijdritstuur te zullen leveren.

Rodrigueze wordt in Groot-Brittannië begeleid door sportwetenschapper Sebastien Weber. Hij stelde het volgende vast: ”Er is nog veel ruimte voor progressie. Kleine verbeteringen zullen op korte termijn al merkbaar zijn. De aanpassing van zijn houding op de fiets zal iets meer tijd in beslag nemen”, aldus de Duitser.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.