Romain Bardet na ineenstorting: “Het is een nachtmerrie”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 10:42

Romain Bardet na ineenstorting: “Het is een nachtmerrie”

De Franse wielerwereld is in de ban van Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot. Die eerste koerst nog altijd in de gele trui, terwijl Pinot gisteren won op de flanken van de Tourmalet. Twintig na de binnenkomst van beide renners kwam een gedesillusioneerde Romain Bardet over de streep, wetende dat zijn Tour zo goed als voorbij is. “Dit is een nachtmerrie”, zo schrijft hij op social media.

Bardet kende al een bijzonder moeizame Tour, maar toch hoopte de kopman van AG2R La Mondiale te schitteren in de veertiende etappe naar de top van de Tourmalet. De Fransman moest echter al passen op de Col du Soulor, op zestig kilometer van de streep. Bardet kwam uiteindelijk met zijn ploeggenoten over de finish, op ruim twintig minuten van zijn winnende landgenoot Pinot.

De 28-jarige renner wilde na afloop niet met de pers praten, maar kwam niet veel later toch met een eerste statement. “Het is een nachtmerrie om twee weken lang achter de feiten aan te fietsen. Het is pijnlijk om vast te stellen dat ik totaal niet meedoe in de strijd om het klassement. Het is nu echter niet de tijd om naar verklaringen te zoeken.”

“Vanaf nu start een andere Ronde van Frankrijk. Als de benen niet willen luisteren, dan hoop ik het gebrek aan vorm te compenseren met mijn moraal. Ik wil iedereen van de ploeg bedanken, maar ook de vele Franse wielerfans. Ze zullen me blijven steunen in deze moeilijke tijd”, aldus Bardet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.