Romain Cardis, Stéphane Rossetto, Sheyla Gutiérrez, Alexander Kamp
foto: Sirotti
woensdag 26 september 2018 om 12:00

Romain Cardis, Stéphane Rossetto, Sheyla Gutiérrez, Alexander Kamp

Per 1 augustus mogen transfers officieel worden bekendgemaakt. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Romain Cardis verlengt contract bij Direct Energie

Romain Cardis rijdt ook de komende twee seizoenen voor Direct Energie. De 26-jarige Fransman maakte in 2016 zijn debuut bij de ProContinentale ploeg, nadat hij in 2014 al enkele maanden stagiair was. Cardis liet dit seizoen zijn sprintpotentie zien door de openingsetappe van de Tour de Wallonie op zijn naam te schrijven.

Stéphane Rossetto blijft langer bij Cofidis

Nog een Fransman die langer bij zijn ploeg blijft. Stéphane Rossetto heeft zijn contract bij Cofidis namelijk met één jaar verlengd. De 31-jarige Rossetto – die te boek staat als een klimmer – is bezig aan zijn vierde seizoen bij de ploeg van teammanager Cedric Vasseur. Hij wist dit jaar de slotetappe te winnen van de Tour de Yorkshire. Hij beëindigde onlangs nog de Vuelta a España als 54e.

Sheyla Gutiérrez in Spaanse loondienst 

Het vrouwelijke Movistar heeft toegeslagen op de transfermarkt. De Spaanse formatie heeft namelijk Sheyla Gutiérrez weten te verleiden tot een overstap. De 24-jarige renster verlaat het Amerikaanse Cylance, waar ze de afgelopen drie seizoenen voor reed.

Dit seizoen won de Spaanse de Tour of Zhoushan Island en de Panorama Guizhou International. Vorig jaar pakte ze nog een etappe in de Giro Rosa.

Alexander Kamp verkast naar Riwal CeramicSpeed ​

Riwal CeramicSpeed ​zet zijn ProContinentale ambities kracht bij met het aantrekken van Alexander Kamp. De 24-jarige Deen maakt de overstap van het continentale Waoo, de ploeg van oud-Tourwinnaar Bjarne Riis. Kamp komt bij Riwal CeramicSpeed zijn mentor Michael Skelde weer tegen, die in juli al de overstap maakte van Waoo.

“Ik heb voor Riwal CeramicSpeed ​gekozen omdat het een opwindend project is”, zo laat Kamp weten aan TV2 SPORT. “Ze hebben de ambitie om te groeien. Waoo heeft dit ook, maar Bjarne (Riis) heeft niet het benodigde geld om de stap naar het ProContinentale niveau te maken. Ik was niet geïnteresseerd in nog een jaar op het continentale niveau.”

Kamp wist dit seizoen indruk te maken tussen de grote jongens. Zo eindigde hij als tweede in de Tour of Norway, waar hij ook de slotetappe naar Lillehammer wist te winnen. Daarnaast eindigde hij als runner-up in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken, achter de latere eindwinnaar Wout van Aert. Kamp tekent voor één jaar bij de Deense ploeg.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 september 2018 12:08
Einde PCT ambities van Waoo dan lijkt mij, als hun beste renner bij de concurrent tekent.

P.S. Waar is het Caja Rural stukje?
26 september 2018 15:36
Mooie aanwinst voor Movistar. Zou Cylance ophouden na dit jaar? Bronzini gestopt, Stephens naar Tibco, Tagliaferro naar Hitec, Gutierrez naar Movistar en nog geen versterking bekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.