‘Ronde van Colombia rekent ook op Vincenzo Nibali’
foto: RCS
dinsdag 20 november 2018 om 15:04

‘Ronde van Colombia rekent ook op Vincenzo Nibali’

Steeds meer toppers zijn bereid om volgend jaar deel te nemen aan de Ronde van Colombia (12-17 februari). Eerder werd bekend dat Chris Froome en Rigoberto Urán van start zullen gaan in de meerdaagse rittenkoers, net als wereldkampioen Alejandro Valverde. Nu lijkt ook Vincenzo Nibali af te zakken naar het Zuid-Amerikaanse land.

Jorge Ovidio González – president van de Colombiaanse wielerfederatie – heeft aan Ciclismointernacional laten weten dat de Italiaan van de partij zal zijn. Nibali zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Mocht de renner van Bahrain Merida inderdaad opteren voor een trip naar Colombia, dan is dat voor het eerst in zijn carrière.

Dat wil echter niet zeggen dat Nibali geen ervaring heeft met koersen in Zuid-Amerika. Hij bezocht al zeven keer Argentinië, voor de Tour de San Luis en de Vuelta a San Juan Internacional.

Meerdere toppers 
Nibali zal in Colombia de degens moeten kruisen met Froome, Urán en Valverde. De Brit en de Colombiaan hebben hun deelname inmiddels bevestigd, terwijl het 99% zeker is dat de Spaanse wereldkampioen aan het vertrek zal staan. Daarnaast kan de organisatie van de UCI 2.1-koers rekenen op Julian Alaphilippe en thuisrijders Fernando Gaviria en Miguel Ángel López.

De Ronde van Colombia kent volgend jaar zijn tweede editie. Dit seizoen werd de allereerste uitgave – onder de naam Colombia Oro y Paz – gewonnen door thuisrijder Egan Bernal. Het toptalent van Sky versloeg zijn landgenoten Nairo Quintana en Urán.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.