Reacties op de Ronde, Theuns, Junioren-Ronde, Triptyque Monts et Châteaux, 1 april
Jasper Philipsen - foto: Hagens Berman Axeon
zondag 1 april 2018 om 20:00

Reacties op de Ronde, Theuns, Junioren-Ronde, Triptyque Monts et Châteaux, 1 april

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de reacties op Ronde van Vlaanderen, de uitslag bij de junioren, Le Triptyque des Monts et Châteaux en een flauwe 1 aprilgrap van Astana.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert had vooraf getekend voor negende plek

Wout van Aert kijkt met een goed gevoel terug op zijn negende plek in de Ronde van Vlaanderen. De drievoudig wereldkampioen veldrijden toonde zich goed op de heuveltjes, maar had geen antwoord op de aanval van Niki Terpstra. “Ik durfde die inspanning op dat moment gewoon niet te doen omdat het nog zo ver was. Ik twijfelde wel”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. “Had ik het gekund? Ja, maar beweren dat ik het had volgehouden, durf ik nu ook weer niet. Als je ziet hoe snel Nibali terugwaaide… Een ander voorbeeld was in volle finale, toen Philippe Gilbert met Michael Valgren wegreed op zoek naar die derde podiumplaats. Ik twijfelde te lang en was volop aan het focussen op de sprint, maar eigenlijk mag je in die laatste kilometers niemand meer laten rijden. Al zeker niet als er eentje van Quick-Step meespringt. Dat is jammer.”


Benoot kon niet opboksen tegen Quick-Step Floors

“Ik was bij de beteren in de wedstrijd, maar Terpstra heeft verdiend gewonnen”, dat waren de woorden van Tiesj Benoot na afloop van de Ronde van Vlaanderen. De kopman van Lotto Soudal eindigde uiteindelijk als achtste. “Het was moeilijk koersen tegen dat blok van Quick.Step. Ik had daarom met Nibali gesproken en één van ons zou wegspringen bovenop de Kruisberg. Hij deed het als eerste, maar kreeg Terpstra mee. Ik zat daardoor een beetje gevangen”, zegt Benoot tegen Het Laatste Nieuws. “Ik denk niet dat Terpstra er mij man-tegen-man had afgereden, maar de koers is nu eenmaal zo gelopen.”


Vanmarcke ontgoocheld na dertiende plek

Sep Vanmarcke kende niet zijn meest fortuinlijke dag in de Ronde van Vlaanderen. Meerdere keren stond hij langs de kant, dan wel door een val, dan wel door een mechanisch defect. “Ik had er veel meer van verwacht”, zegt hij na afloop tegen Het Laatste Nieuws. “De dag begon heel slecht. Ik ben twee keer gevallen in de eerste zestig kilometer. De gevolgen vielen gelukkig mee, maar het helpt zeker niet om een goed resultaat te behalen. Ik heb twee keer een tijdlang moeten achtervolgen en dat heeft belangrijke krachten gekost”, aldus de kopman van EF Education First-Drapac. “De reactie van Terpstra op de aanval van Nibali was het moment van deze Ronde. Hij was duidelijk de sterkste. Als je Nibali bergop uit het wiel rijdt: chapeau.”


Pechvogel Naesen: “Het moet nu gewoon eens niet tegenzitten”

Voor Oliver Naesen kon zijn Ronde van Vlaanderen beter. Veel beter. Vlak voor de Muur van Geraardsbergen kwam de Belgische kampioen van AG2R La Mondiale ten val, nadat hij afgelopen week ook al viel in Dwars door Vlaanderen. “Het is altijd aan mijne kant dat ze vallen…”, tekent Het Laatste Nieuws op. “Ik ben op mijn rug gevallen. Het was een serieuze impact, want al mijn gellekes die in mijn zakken zaten, zijn volledig ontploft. Mijn beide ellebogen deden zeer, en ik voelde nog mijn knieën van woensdag.”

De beslissende aanval van Niki Terpstra, die achter Vincenzo Nibali aan sprong, zag Naesen gebeuren. “Als je dan kan aanvallen ben je heel goed. Ik kon toen echt niet rapper rijden, iedereen zat wat à bloc op dat moment. Ze hebben hem niet laten rijden. Chapeau voor Terpstra, er valt niet over te twijfelen dat zijn zege verdiend is”, vertelt Naesen, die hoopt in Parijs-Roubaix te kunnen profiteren van zijn goede conditie. “Wat ik nu allemaal tegenkom in het voorjaar, is ongelooflijk. Terwijl ik eigenlijk wel goed ben. Het moet nu gewoon eens niet tegenzitten.”


Zieke Theuns kon geen rol spelen

De Ronde van Vlaanderen was geen feestje voor Edward Theuns. De Sunweb-renner was ziek en moest afstappen. “Het doet pijn om op een dag als deze ziek te zijn”, geeft hij achteraf aan op Twitter. Theuns was een van de uit te spelen kopmannen bij de Duitse formatie. “Edward moest woensdag na Dwars door Vlaanderen naar de antidopingcontrole en is daar onderkoeld geraakt”, legt zijn vriendin Lien Crapoen uit tegen Sporza. “Hij moest er 20 minuten wachten in zijn natte outfit en zo is hij wat ziek geworden.”


Årnes beste in Ronde voor junioren, Nederlander Koster tweede

Daniel Årnes heeft de junioreneditie van de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De 17-jarige Noorse coureur van de ploeg NTG Kongsvinger kwam solo over de finish na een koers van 133 kilometer rondom Geraardsbergen. Zijn vorm was al goed, want vorige week werd hij zesde in Gent-Wevelgem. Onze landgenoot Adne Koster werd tweede op 43 seconden. De derde podiumplaats ging naar thuisrijder Vincent Van Hemelen, op 45 seconden van Årnes.


1 April-grap in het peloton: Truls Korsæth mist start

Een tweet van Astana een kwartier na de start van de Ronde van Vlaanderen zorgde voor verwarring in het peloton. De ploeg uit Kazachstan tweette dat renner Truls Korsæth de start van de Ronde gemist had. Later bleek dat het slechts om een 1 april-grap ging.


 Philipsen opnieuw aan het feest in Le Triptyque des Monts et Châteaux

Jasper Philipsen heeft voor de tweede dag op rij een rit gewonnen in de Belgische beloftenkoers Le Triptyque des Monts et Châteaux. De 20-jarige Belg van de talentenfabriek van Hagens Berman Axeon was na 162 kilometer de sterkste in een massasprint. Hij verstevigt daardoor zijn leidende positie in het algemeen klassement van de rittenkoers die hij ook vorig jaar wist te winnen. Gabriel Cullaigh (Wiggins) werd tweede, voor Gerben Thijssen van de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Beste Nederlander was Nils Eekhoff op plek zeven, die wel netjes tweede staat in het klassement.


Paolo Baccio beste belofte in Trofeo PIVA

Het Italiaanse talent Paolo Baccio (20) heeft in Italië de Trofeo PIVA op zijn naam geschreven. De Italiaanse coureur van G.S.Mastromarco-Sensi-FC Nibali bleef een aanstormend peloton nipt voor. Robbert Stannard was vlak achter hem de sterkste sprinter. De Australiër stond een tijdje onder contract bij Delta Cycling Rotterdam, maar hij koos uiteindelijk voor een avontuur bij de opleidingsploeg van Mitchelton-Scott. Jake Stewart uit Groot-Brittannië eindigde als derde.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
1 april 2018 20:36
Dan had benoot met terpstra moeten meespringen en dan hadden ze Terpstra kunnen elimineren. Niet achteraf gaan 'janken'
1 april 2018 21:14
Een andere 1 april grap was een foto van het Bois de Wallers waar door een misverstand een laag asfalt was aangelegd...
1 april 2018 22:45
@santos wie jankt er hier
1 april 2018 22:46
@santosrenner +1
2 april 2018 01:11
Na de koers horen er mensen klaar te staan met droge kleding, ook voor knechten, slordig.
2 april 2018 09:40
Beetje flauwe reactie Tiesj. Beter de benen laten spreken.
2 april 2018 09:50
En ik blijf wantrouwend ten opzichte van Van Aert. In bijna alle zware voorjaarsklassiekers waarin je start met de grootsten meerijden in je eerste serieuze wegseizoen.... ik denk er het mijne van.
2 april 2018 10:14
Santos, Olly en jv88: misschien nog eens lezen wat Benoot zei. Hij zat 'gevangen' door zijn afspraak met Nibali. Zijn benen hebben dit seizoen al genoeg gesproken jv88, of niet soms.
2 april 2018 12:43
Ook gisteren op een Franse website het bericht dat Lapartient opstapt door het gedoe rond Froome.. http://wesportfr.com/david-lappartient-quitte-luci/
2 april 2018 15:25
Nou roepen dat je op zeker man tegen man niet verloren had en je dan verschuilen achter Nibali( Niet eens een ploegmaat) vind ik zielig. En wat hij de rest van het jaar heeft gedaan heeft daar geen hol mee te maken. Andere concurrenten geven dan volwasssenere reacties.
2 april 2018 21:01
jv88
Dat heeft er wel een hol mee te maken. Terpstra zou Benoot er bergop niet afgereden hebben, als je dit voorjaar de koers gevolgd hebt, dan weet je dat wel. Benoot zat alleen van zijn ploeg, Terpstra had drie man om zijn vlucht af te stoppen. Waarmee ik geen afbreuk wil doen aan Nikki's prestatie. Maar Benoot er bergop afrijden, nee.
2 april 2018 21:11
Benoot had dan beter meegesprongen met de sterkste man van de week ervoor.
2 april 2018 22:16
Ha ha, wat een 1april grap.

Bennoot wel eerlijk, maar komt wel zeikerig over.
3 april 2018 10:37
Ach Stablinsky. Een fanboy zal ik niet kunnen overtuigen. Maar als hij zo goed was had hij er toch wel heen gereden. Nibali was zo terug. Dus dat slappe excuusje was maar voor paar honderd meter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.