Ronde van Wallonië heeft oplossing voor vacante etappeplaats
foto: Cor Vos
woensdag 22 juli 2020 om 21:09

Ronde van Wallonië heeft oplossing voor vacante etappeplaats

De organisatie van de Ronde van Wallonië heeft het etappeschema rond voor de vierdaagse rittenkoers. Frasnes-lez-Anvaing bij Ronse neemt de plek in van Tubeke, dat de start van de tweede etappe niet langer wilde organiseren.

De organisatie moest al terug naar de tekentafel, nadat de gemeente Aat aangaf dat zij geen enkel risico wilde nemen in coronatijd en zich terugtrok als aankomstplaats van de openingsetappe. En vervolgens zag ook Tubeke af van de start van rit twee. Nadat eerder Templeuve zich al opwierp als vervanger voor Aat, heeft de organisatie het etappeschema intussen rond aangezien Frasnes-lez-Anvaing de plek van Tubeke inneemt.

“We willen Templeuve en Frasnes-lez-Anvaing bedanken voor het snel vervangen van de plaatsen Aat en Tubeke, die zich onlangs terugtrokken”, laat de organisatie vandaag weten in een persbericht. Alle details van de vier etappes van de Ronde van Wallonië worden binnenkort bekendgemaakt. Vorig seizoen veroverde Loïc Vliegen de eindoverwinning en won hij de etappe naar Beyne Heusay.

Etappeschema flag-be Tour de Wallonie (16-19 augustus)
16/8 – Etappe 1: Soignies – Templeuve
17/8 – Etappe 2: Frasnes-Lez-Anvaing – Wavre
18/8 – Etappe 3: Montzen – Visé
19/8 – Etappe 4: Blegny – Erezée

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.