Roompot en ploeg-Nuyens fuseren, Van Aert kopman
donderdag 30 augustus 2018 om 10:03

Roompot en ploeg-Nuyens fuseren, Van Aert kopman

Roompot-Nederlandse Loterij en Verandas Willems-Crélan gaan fuseren. Dat meldt de ploeg van Nick Nuyens op zijn website. Het Nederlands-Belgische project gaat verder onder de naam Roompot – Crelan. Roompot-Nederlandse Loterij laat weten dat Wout van Aert de kopman van de nieuwe fusieploeg wordt.

Het team zal worden geregistreerd onder de Belgische licentie van Sniper Cycling, maar zal wel rijden onder Nederlandse vlag. De dagelijkse leiding komt in handen van Nick Nuyens, Chris Compagnie en Michael Zijlaard. Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean Paul van Poppel blijven ploegleider. Het Belgisch-Nederlandse project krijgt zowel Belgische als Nederlandse renners en stafleden. De ploeg stelt zich tot doel jong fietstalent kansen te blijven bieden.

“Meer ervaring, meer expertise op velerlei vlakken en een uitgebreider netwerk geven het nieuwe team meer slagkracht en groeicapaciteit”, meldt het persbericht. “Op middellange termijn is deelname aan een grote ronde een concrete doelstelling”, klinkt het.

Hoofdsponsor Roompot Vakanties heeft een contract getekend voor één seizoen, met de intentie om er nog een jaar aan vast te plakken. Co-sponsor Crelan is een Belgische coöperatieve bank. Nederlandse Loterij verdwijnt als sponsor.

RIDE Magazine
104 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2018 13:54
Breukink en Boogerd in koor: "Terug bij een boerenleenbank, onze cirkel is rond!"
30 augustus 2018 14:11
Ik moet het nog zien dat Van Aert uberhaupt nog bij deze zooi wil rijden. Iemand met zijn status en verdienste heeft betere omkadering nodig. Maar even zijn bevindingen afwachten,kan me niet voorstellen dat een jaarcontract afkopen meer is als zijn jaarloontje bij TJC. Ik zou hem er zelfs voor aanmoedigen en anders Sabbatjaartje en hup VDP.
30 augustus 2018 14:24
Of Van Aert komt tot een gentleman's agreement met Luc Versele van Crelan,en maakt na het veldseizoen zijn overstap naar Jumbo,en bij Roompot Crelan neemt Mathieu van der Poel de plaats in van Van Aert.
    30 augustus 2018 20:09
    Moet uci dan nog toestemming voor verlenen. En na evenepoel weten we dat dat geen uitgemaakte zaak is
    31 augustus 2018 08:43
    Profs hebben toch geen contract bij de UCI,als het contract tussen een renner en zijn ploeg met onderling akkoord ontbonden wordt,kan die renner een overstap maken naar een ander team.
    De Belgische wielerbond wou Evenepoel bij de beloften in de Vredeskoers laten rijden, en dat is geweigerd door de UCI omdat Evenepoel op 1januari nog geen 18 was.
30 augustus 2018 14:24
Ze hebben daar in Nederland het paard van Troje binnengehaald.
30 augustus 2018 14:37
De nieuwe formatie Roompot - Crelan heeft al de 1e. renner binnen en dat is Jan-Willem van Schip, maar volgens Cyclingfever heeft ook Arjen Livyns de overstap gemaakt.
30 augustus 2018 14:49
@kelderfan, contract van die jongens liep nog door (net als die van Van Aert)
30 augustus 2018 16:07
Jammer, had Roompot liever zien fuseren met Aqua Blue.

Klink daarnaast alsof we vanaf 2020 een ploeg hebben met de naam Jumbo Crelan
30 augustus 2018 16:17
Ik hoop dat van aert eind dit jaar gewoon vertrekt naar jumbo. Al dit idiote getouwtrek om hem. Hier zijn zeker 20 renners van beide ploegen de dupe van, omdat er voor hen dan geen plaats meer is in het nieuwe team.
Er wordt hem waarschijnlijk ook niets meegedeeld over het process.
30 augustus 2018 16:42
Het grote probleem bij de ploeg Nuyens was natuurlijk dat het een Manager van niks was. Zo introvert als een deurmat, nooit anders geweest gedurende zijn actieve carrière... Nul komma nul communicatie.
Als er dan geklaagd wordt over de fietsen weet uiteindelijk de fabrikant van niks omdat er niet gecommuniceerd is en doen de renners zelf maar wat omdat ze geen antwoord krijgen en uiteindelijk wordt de makkelijke weg gekozen door die jongens zonder antwoord op straat te gooien omdat dat minder eng is dan een discussie...
Wat dat betreft kunnen een stel Hollanders met hun grote bek alleen maar vooruitgang bieden.
    30 augustus 2018 17:03
    Nuyens krijgt nu natuurlijk wel een paar grote Hollandse bekken naast zich...
    30 augustus 2018 20:12
    Is de fabrikant weet van niks ook niet een beetje makkelijk? Maar de issue was toch ook dat ze een soorthetrum tweedehands partij oud model hadden?
    31 augustus 2018 08:30
    Sinds 1 maart rijden ze toch op Stevens,ik vraag me af of West een functie heeft bij Felt,het vroegere merk, waar de renners niet tevreden over waren...
30 augustus 2018 21:42
Goede actie van Roompot. Met van Aert komen ze veel meer in beeld!
31 augustus 2018 17:39
leuk voor de belgen, deze fusie. maar ook daar moeten er veel afvallen....
duidelijk dat van Aert niet meegaat. met hem schermen bij de sponsor, en niet communiceren. dat staat niet....
ook jammer voor al die nederlandse talenten die nu niet een stapje hoger kunnen:
adriaan jansen, jasper de laat, jan maas, lus bugter, sven burger. of de talenten die niet de eerste stap omhoog kunnen maken om door te groeien: ide schelling, kevin inkelaar, mobach en eekhof......
of die andere talenten van sunweb development die evt kunnen doorstromen: hirchi, gall en stork......
bij fietsen is nix zeker, maar wel jammer voor de renners die nu moeten afvallen.
is er toekomst voor b.v. budding, de greef, meijer, v empel?
4 september 2018 12:48
Dit gaat alleen maar om de werkgelegenheid van de ploegleiders. Met zijn allen verdienen aan Van Aert.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.