Rune Herregodts kwam ten val tijdens BK tijdrijden: “Ik ging vol voor podium”
foto: Cor Vos
donderdag 17 juni 2021 om 14:30

Rune Herregodts kwam ten val tijdens BK tijdrijden: “Ik ging vol voor podium”

Rune Herregodts is gisteren tijdens het BK tijdrijden na zes kilometer ten val gekomen. De outsider voor eremetaal eindigde nog als zestiende en over de val werd achteraf niet gecommuniceerd, waardoor commentatoren spraken over een tegenvallende prestatie. “Maar dat was dus niet het geval”, vertelt Herregodts aan WielerFlits.

De 22-jarige tijdrijder voelde zich woensdag goed bij het opwarmen voor de tijdrit in Ingelmunster. “Daardoor stelde ik mijn ambitie bij. Eigenlijk doen alleen de winst of de podiumplaatsen op zo’n BK er echt toe. Ik besloot daarom risico’s te nemen. Maar ik viel in een gladde bocht na zes kilometer, met nog meer dan 30 kilometer te gaan.” Hij verloor door de valpartij in een klap een minuut. Daarna herlanceerde hij zich, maar moest hij ook nog wisselen van fiets.

Herregodts had zijn eerste zes kilometer afgewerkt met het beste tijdritmateriaal dat de sponsors konden krijgen. “Maar bijna de volledige tijdrit moest ik afwerken met een standaard en onaangepaste tijdritfiets van de ploeg. Ik wou toch nog zo hard rijden als ik kon en finishte daardoor nog tussen de mensen. Achteraf gezien leek het daardoor alsof ik tegenviel, maar dat was dus niet het geval”, besluit Herregodts, die wegens pijnlijke ribben zondag waarschijnlijk niet aan de start komt in het BK op de weg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.