Rust voor Dumoulin: knieblessure ernstiger dan gedacht

woensdag 10 juli 2019 om 13:29
Rust voor Dumoulin: knieblessure ernstiger dan gedacht

Tom Dumoulin - foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft een tegenvaller moeten incasseren. De Telegraaf meldt dat een nieuwe MRI-scan heeft uitgewezen dat er een scheurtje in de pees van zijn linkerknie zit. De renner van Team Sunweb moet daarom zijn fiets enige tijd laten staan.

Dumoulin kwam tijdens de vierde rit van de Giro d’Italia hard ten val op de knie, waarna hij de rittenkoers moest verlaten. Vervolgens probeerde hij op tijd fit te raken voor de Tour de France. Vanwege zwellingen kon het scheurtje niet eerder geconstateerd worden.

Door de trainingen ter voorbereiding op de Tour heeft de herstel van zijn knie verdere schade opgelopen. Het is nog onduidelijk of hij op tijd fit raakt voor de Vuelta a España, die op 24 augustus van start gaat.

Update 13:35
Inmiddels heeft Team Sunweb ook een statement uitgebracht. “Op het moment is de pees een beperkende factor”, legt teamarts Anko Boelens uit. “De afgelopen drie weken stonden in het teken van de switch van het halen van de Tour de France naar een volledig herstel. Dat zal de komende periode het geval blijven”, aldus Boelens. “Tom kan momenteel rustig peddelen, maar niet intensief trainen. Wanneer hij de training weer kan hervatten, kunnen we nieuwe doelen stellen”, voegt de ploeg nog toe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.