Samuel Dumoulin treedt toe tot staf Vital Concept-B&B Hotels
foto: Cor Vos
maandag 11 november 2019 om 08:40

Samuel Dumoulin treedt toe tot staf Vital Concept-B&B Hotels

Vital Concept-B&B Hotels heeft haar technische staf uitgebreid met Samuel Dumoulin. De Fransman, die liefst twaalf keer de Tour de France reed en daarin een etappe won, beëindigde dit seizoen zijn actieve loopbaan.

Dumoulin gaat daardoor samenwerken met Jérôme Pineau, de manager van de ploeg. Hoewel ze bij de profs nooit voor dezelfde ploeg reden, gingen hun carrières jarenlang gelijk op. “Ik voelde echt een verlangen om hierheen te komen”, vertelt de oud-renner van Jean Delatour, AG2R La Mondiale en Cofidis aan Le Dauphiné Libéré. Bij zijn nieuwe ploeg gaat hij samenwerken met onder anderen Bryan Coquard en Pierre Rolland. “Ze zijn geïnteresseerd in wat ik meebreng, het verlangen om te winnen hoop ik door te kunnen geven. Dit is ook een verzoek van de renners, dat doet me plezier.”

Daarnaast wil hij zijn staatsdiploma behalen. “Ik had mooi de tijd om hierover na te denken. Of ik een vak wilde leren of in deze omgeving wilde blijven.” Dit seizoen speldde de Fransman tijdens de nationale kampioenschappen voor het laatst een rugnummer op, nadat hij enkele weken voordien zijn afscheid had aangekondigd. “Ik voel dat mijn lichaam niet meer reageert als vroeger”, zei hij toen. “Het is moeilijk om de motivatie te vinden en net zo hard te trainen als voorheen. Ik zou dit niet nog een jaar kunnen doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.