Bryan Coquard: “Mijn hoofddoelen zijn de Tour en de Spelen”
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 20:20

Bryan Coquard: “Mijn hoofddoelen zijn de Tour en de Spelen”

Bryan Coquard staat voor een belangrijk seizoen in zijn carrière. Eerst wil de Franse sprinter namelijk meedoen aan de Tour de France, waar hij een etappe wil winnen, om vervolgens op de Madison olympisch kampioen te willen worden.

“Komend seizoen heb ik twee doelen: de Tour de France rijden en daar een etappe winnen, en olympisch kampioen worden. Nu is het zaak om het seizoen zo proberen in te delen dat ik het maximale aantal successen kan behalen”, vertelt hij in de Franse krant Ouest-France. “Ga ik naar de Olympische Spelen, of kies ik voor iets anders? Ik weet het nog niet. In ieder geval weet ik dat ik graag naar de Spelen wil en dat zal dan op de Madison zijn. Ik deed het allemaal niet voor niets: ik wil niet slechts naar de Spelen gaan, ik wil namelijk olympisch kampioen worden in Tokio!”

Een vierde deelname aan de Tour de France is afhankelijk van een uitnodiging van de organisatie. Afgelopen twee jaar liep Vital Concept-B&B Hotels steeds een wildcard mis, waardoor Coquard niet in de rittenkoers kon acteren. “Dit is het jaar van de waarheid. Het is moeilijk om vooruit te kijken. Ik geloof erin, ik wil erbij zijn, maar er is nog zoveel onbekend. Wordt Cofidis echt onderdeel van de WorldTour bijvoorbeeld? Persoonlijk zal ik in ieder geval het maximale doen om de ploeg aan een wildcard te helpen.”

‘Het was een goed seizoen’
Coquard wist afgelopen seizoen achtmaal te winnen, waaronder de Belgische eendagswedstrijden Grote Prijs Marcel Kint en de Grand Prix Cerami. Ook won hij ritten in de Vierdaagse van Duinkerke, de Baloise Belgium Tour en de Arctic Race of Norway van de buitencategorie. Met die balans is hij tevreden. “Ik heb er in ieder geval alles voor gedaan. Ik heb veel wedstrijden gewonnen. Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik mijn niveau heb gevonden, maar ik voel me waar ik wilde zijn. Het was een goed seizoen afgelopen jaar.”

Medio augustus werd bekend dat de Fransman zijn huidige ploeg ook de komende twee seizoenen trouw blijft, hoewel hij over een vertrek heeft nagedacht. “Ik heb mezelf die vraag gesteld, vooral Cofidis was geïnteresseerd. Maar na een tijdje erover nagedacht te hebben, voelde het alsof ik het schip zou verlaten. Ik had het gevoel dat ik twee jaar van mijn carrière kwijtraakte. Ik heb altijd geloofd in dit project en dat doe ik nog steeds, dus waarom zou ik hier dan weggaan?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.