Sanne Cant gaat voor veertiende BK-titel op rij: “Pauze met Kerst deed deugd”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 januari 2023 om 16:43

Sanne Cant gaat voor veertiende BK-titel op rij: “Pauze met Kerst deed deugd”

Sanne Cant verdedigt zaterdag in Lokeren haar Belgische titel veldrijden. Als ze wint, dan is dat haar veertiende (!) BK-titel op rij. Maar zo makkelijk gaat het niet worden, verwacht ze. “Laura Verdonschot en Marion Norbert-Riberolle zijn de grootste concurrenten”, zegt ze tegen Sporza.

Hoe lang gaat de zegereeks van Cant nog mogen duren op het BK veldrijden? “Hoe meer ik erover nadenk, hoe onrealistischer het lijkt. Hopelijk blijft het duren”, kijkt ze vooruit. Dit seizoen is de kopvrouw van Crelan-Fristads niet altijd de beste Belgische in de uitslag van grote tv-crossen. Vooral Verdonschot en Norbert-Riberolle zal ze in de gaten moeten houden.

“Op sommige parcoursen was Riberolle dit seizoen beter dan ik, op andere niet. Ze is een natuurlijk ploegmate en dat speelt iets meer in mijn voordeel”, vertelt Cant, die wel weer verbetering heeft getoond de laatste weken. “De laatste vier crossen waren echt goed, daar bouw ik op voort. Ik voel me nu weer beter in mijn vel.”

Door een vormdip sloeg ze namelijk in de drukke kerstperiode enkele veldritten over. “Die break tijdens Kerst deed deugd. Het was de eerste keer dat ik zowat de helft van de crossen heb overgeslagen. Op de bank zitten terwijl je er normaal tussenhangt, is raar, maar het heeft wel deugd gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.