Sente Sentjens (17) kijkt in de keuken van Alpecin-Deceuninck: “Volgend jaar bij ons”
Sentjens wint Kuurne-Brussel-Kuurne U19 2022 - foto: Cor Vos
dinsdag 17 januari 2023 om 14:42

Sente Sentjens (17) kijkt in de keuken van Alpecin-Deceuninck: “Volgend jaar bij ons”

De oplettende kijker kon hem al spotten op de eerste foto’s van de wegstage van Alpecin-Deceuninck. Er reed namelijk een ander blauw tenuetje mee. In dat shirt van Acroq-Tormans (c.q. AC Balen, gelinkt aan Soudal-Quick-Step en diens opleidingsploeg) reed Sente Sentjens. Hij is de zoon van voormalig beroepsrenner Roy Sentjens.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 17-jarig Belg miste zijn eerste jaar als junior in elk geval niet. Wat heet: hij won met Kuurne-Brussel-Kuurne meteen zijn eerste de beste UCI-koers van het jaar, nota bene de koers waarin zijn vader zijn eerste profzege boekte. Nadien werd hij onder meer dertiende in Parijs-Roubaix U19, vierde in de E3 Classic U19, achtste in La Route des Géants (een soort mini-Gent-Wevelgem) en reed hij het WK in het Australisch Wollongong. Dit jaar komt hij dus nog uit voor AC Balen, de club waar ook Tom Boonen en Remco Evenepoel voor reden.

De jongeling valt onder het managementbureau van Alex Carera, de Italiaan die ook de belangenbehartiger is van Tadej Pogačar en Biniam Girmay. “Ik mocht een week proeven met de grote jongens. Een uitnodiging die ik uiteraard niet kon afslaan”, vertelt Sentjens in Het Belang van Limburg. “Wij geloven zodanig sterk in Sente’s kwaliteiten dat wij hem hebben uitgenodigd voor deze winterstage”, legt Philip Roodhooft uit. “Vanaf volgend jaar wacht hem een stek in onze opleidingsploeg, van waaruit hij hopelijk kan doorgroeien naar ons WorldTeam.”

Sente Sentjens verstopt, links achter Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Roy Sentjens
Sentjens senior droeg overigens tot 2005 de Nederlandse nationaliteit en reed bij Rabobank. Later verdedigde hij ook nog de kleuren van Silence-Lotto, het Duitse Team Milram en later het Nederlandse contiteam De Rijke-Shanks. Daar was Sentjens ploegmaat van onder meer Dylan Groenewegen, Yoeri Havik, Coen Vermeltfoort, Dion Beukeboom, Kai Reus en de Duitser Christoph Pfingsten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.