Sep Vanmarcke: “Voel me goed bij Blanco”
maandag 28 januari 2013 om 15:22

Sep Vanmarcke: “Voel me goed bij Blanco”

sep vanmarcke

foto: Sirotti

Sep Vanmarcke voelt zich goed bij Blanco. Dat vertelt de Belg tegenover Sporza. “Iedereen weet ook al wat ik waard ben in de klassiekers”, stelt Vanmarcke. Hij verruilde afgelopen winter Garmin-Sharp voor Blanco Pro Cycling. “Ik kijk ervan op dat mijn integratie zo goed verlopen is. Na enkele dagen op de eerste stage voelde ik me al een deel van de ploeg.”

De talentvolle Belg vertelt dat zijn belangrijkste piek ligt in de periode vanaf de E3 in Harelbeke tot en met Parijs-Roubaix. “Natuurlijk heeft iedereen al een goeie conditie bij de start van de Omloop. Ik haal nu ook al een hoog niveau en ik verwacht dat ik in de Omloop al zal meestrijden.” Vanmarcke begint zijn seizoen op Mallorca. “Net als de Algarve zie ik dat vooral als voorbereiding op het echte werk.”

Hij zal in deze wedstrijden vooral in dienst rijden van Bos en Gesink. Later in het jaar wil Vanmarcke ook graag starten in de Tour. “Ik wil zeker ooit deel uitmaken van het Tour-circus. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar. Maar in de Tour zal ik werken voor de sprinters en de klimmers.” Voorlopig rijdt de klassiekerspecialist met Blanco op zijn shirt. “De ploeg is nu op zoek naar een nieuwe sponsor. Dat verloopt goed, er zou redelijk wat interesse zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.