Serge Pauwels moet vertrekken bij Sky ProCycling
donderdag 25 augustus 2011 om 15:10

Serge Pauwels moet vertrekken bij Sky ProCycling

Serge Pauwels zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Sky ProCycling. Dat meldt de Belgische krant Gazet van Antwerpen. De 27-jarige Belgische klimmer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de Britse WorldTour-formatie.

Pauwels, die in het verleden uitkwam voor Rabobank CT, maakte in 2009 fuore in de Giro d’Italia door in het shirt van Cervélo bijna een rit te winnen en vervolgens met de beste mee omhoog te gaan in de bergen. Na zijn overstap naar Sky kon de Antwerpenaar, mede door pech, echter geen potten meer breken. Waar Pauwels volgend jaar rijdt is nog niet bekend, maar Vélo-Club weet te melden dat BMC en Garmin-Cervélo twee gegadigden zijn.

Pauwels is de derde renner die met zekerheid vertrekt bij Sky. Eerder werd bekend dat Simon Gerrans overstapt naar GreenEdge, terwijl Kurt-Asle Arvesen na dit seizoen stopt. Verder lijkt Greg Henderson de Britse ploeg te verruilen voor Lotto. Daartegenover staat de komst van de talenten Salvatore Puccio en Sergio Henao, terwijl ook Mark Cavendish, Bernard Eisel, Kanstantsin Sivtsov, Luke Rowe en Gabriel Rasch nadrukkelijk aan Sky gelinkt worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.