Shirin van Anrooij hakt eindelijk knoop door en start op WK bij de beloften
foto: Cor Vos
maandag 23 januari 2023 om 15:01

Shirin van Anrooij hakt eindelijk knoop door en start op WK bij de beloften

Shirin van Anrooij zal tijdens het WK veldrijden in Hoogerheide uitkomen in de beloften-categorie. De Nederlandse twijfelde lang tussen deelname bij de elites of beloften, maar heeft nu dus de knoop doorgehakt.

Het was de voorbije weken de vraag der vragen: wordt het het WK bij de elites of het WK bij de beloften? Nu leeftijdsgenoten Fem van Empel en Puck Pieterse al voor de elites hebben gekozen, lijkt de beloftentitel voor het grijpen te liggen voor Van Anrooij. “Er komen nog vele jaren aan waarin ik voor een podiumplaats bij de elites kan strijden, terwijl ik in Hoogerheide mijn periode als U23 mooi wil afsluiten”, laat ze nu weten op de website van haar ploeg Baloise Trek Lions.

“Ik kies ervoor om mijn carrière stap voor stap uit te bouwen en wil hierbij geen stappen overslaan. In 2020 in Dübendorf werd ik de allereerste wereldkampioen bij de junioren dames. In Hoogerheide ga ik nog een keer proberen alles te geven voor die mooie regenboogtrui. Ik blijf dus nog een jaartje U23, om vervolgens een plan te maken richting de komende jaren.”

Extra motivatie 
Van Anrooij ging zeker niet over één nacht ijs. “De voorbije weken heb ik veel gepraat met de mensen om me heen en ik ben blij dat mijn familie en team deze beslissing ondersteunen. Ik had het gevoel dat het een ‘nu of nooit’ kans op een elitewereldtitel ging zijn, maar er was geen foute keuze en dit geeft alleen maar extra motivatie richting de komende jaren. Nu de knoop is doorgehakt, ligt mijn focus volledig op zondag 5 februari 2023.”

De 20-jarige Van Anrooij zal over goed twee weken als topfavoriet aan de start verschijnen van het WK veldrijden voor beloften-vrouwen, zeker bij afwezigheid van Van Empel en Pieterse. De concurrentie zal nu vooral uit buitenlandse hoek komen met de Britse Zoe Bäckstedt, de Française Line Burquier en de Luxemburgse Marie Schreiber.

Geef een reactie