Simon Clarke: “Dit is een van de beste resultaten uit mijn carrière”
foto: Cor Vos
maandag 22 april 2019 om 12:21

Simon Clarke: “Dit is een van de beste resultaten uit mijn carrière”

Vanuit het wiel van Mathieu van der Poel sprintte Simon Clarke naar een tweede plaats in de Amstel Gold Race. Na eerdere top-10 plaatsen in de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo wederom een zeer goed resultaat voor de Australiër. “Ik heb een zeer goed begin van het seizoen gehad. Die sluit ik af met mijn eerste podiumplaats in een klassieker”,aldus een trotse Clarke.

Bij EF Education First deelde Clarke het kopmanschap met Michael Woods en Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol. “Nadat Woodsy was teruggevallen vanuit de kopgroep maakten we tempo om ervoor te zorgen dat Bettiol en ik zo dicht mogelijk bij de kop konden komen. Toen Mollema aanviel, wist ik dat ik moest volgen”, legt hij de ploegentactiek uit.

Lange tijd dacht Clarke dat hij wederom voor een plek in de top-10 aan het strijden was. “Ik dacht dat ik voor plaats vijf aan het koersen was (jacht op Maximilian Schachmann, red.), maar toen die groep weer kwam aansluiten was ik even bang dat het geen eens top-10 meer ging worden”, aldus Clarke.

De groep van Clarke en Van der Poel kwam steeds dichterbij de koplopers. “Ik was me er niet van bewust dat we zo dichtbij zaten tot iets meer dan kilometer van de meet. Dat werkte heel erg motiverend. Uiteindelijk wist ik dat Van der Poel het snelste zou zijn en koos ik zijn wiel”, licht hij zijn succesvolle strategie toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.