Simon Yates na tijdverlies: “Etappes in Andorra liggen me nog beter”
foto: Sirotti
donderdag 13 september 2018 om 10:46

Simon Yates na tijdverlies: “Etappes in Andorra liggen me nog beter”

Simon Yates moest op de steile Balcón de Bizkaia acht seconden prijsgeven op Enric Mas en Alejandro Valverde. In het klassement heeft de Brit nu een voorsprong van slechts 25 seconden op de ervaren Spanjaard. “Toch geloof ik dat de etappes in Andorra me nog beter liggen”, zo liet hij na afloop weten in het flashinterview.

De leider kon op de slotklim rekenen op zijn broer Adam, die de aanvallen van enkele concurrenten wist te pareren. “Zowel bij de versnellingen van Valverde als Miguel Ángel López wist Adam het gat te dichten. Eigenlijk werd er niet echt aangevallen op de klim”, aldus Simon

“Aan het einde moest ik door de sprint van Valverde enkele seconden prijsgeven. Het is echter geen schande om tijd op hem te verliezen. Ik denk dat de benen hetzelfde waren als op Les Praeres de Nava, toen ik won. Vandaag was het echter nog wat lastiger.”

“Verwacht een vroege aanval van Quintana”
Yates kijkt niet alleen naar Valverde als concurrent. Hij verwacht ook nog wat van diens ploegmaat Nairo Quintana. “Hij verloor woensdag weliswaar één minuut, maar dat is niet veel. Ik denk dat Nairo in de komende bergritten al vroeg zal aanvallen, om het mij zo moeilijk mogelijk te maken. Ik ben op mijn hoede”, zo laat hij weten.

Toch heeft de Brit vertrouwen in een goede afloop. “Ik geloof echt dat de etappes in Andorra me nog beter liggen. Ik ken de regio heel erg goed, en ik denk dat de beklimmingen me goed liggen”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
13 september 2018 10:53
In de Giro zei hij vrijwel hetzelfde na zijn tijdverlies: deze etappe lag me minder goed, de komende bergetappes liggen me beter. Toen moest hij echter al zijn concurrenten laten gaan, terwijl hij nu minder tijd kwijtspeelde en diverse concurrenten voorbleef. Ik denk daarom niet direct dat er een Giro-achtige instorting zal komen, maar mogelijk is hij toch wel wat minder aan het worden. Dan kan het morgen en overmorgen nog een spannende bedoening worden.
13 september 2018 10:55
Yates of Valverde... geloof dat ik meer supporter ben van Mas(ter).
    13 september 2018 11:57
    Ajb niet, dat Quickstep wint al zo veel!
    13 september 2018 12:00
    @simonvanderzee
    Nou en? Dat zijn toch geen gestolen of sneaky overwinningen?
    Ze winnen veel omdat ze realistisch zijn in hun doelen en elkaar wat gunnen. Ze opereren als een echt team.
    Ik zou het schitterend vinden als Mas de Vuelta wint.
    13 september 2018 13:46
    Als ik moet kiezen die thuis of de bank heeft gezeten vanwege een dopingschorsing of iemand die rijdt voor een team dat (te) veel wint weet ik het ook wel. Alles beter dan Yates of Valverde.
13 september 2018 11:00
Ik denk dat Yates alleen maar minder gaat worden, niks voor hem om zo’n eindsprint opeens te laten lopen.
13 september 2018 11:27
Yates mag zich toch wel zorgen gaan maken, 25 seconden is niks. Helemaal niet als er ook nog eens twee kansen op winst voor Valverde liggen. Dan moet Movistar wel de koers willen dragen.
13 september 2018 11:32
Woont en traint Simon Yates niet in Andorra? Dan moet hij die beklimmingen toch goed kennen,dat zou wel eens in zijn voordeel kunnen zijn.
    13 september 2018 11:47
    Enric Mas woont in Andorra.. die zal de wegen op z'n duimpje kennen.
    13 september 2018 12:36
    van ergens wonen of trainen worden je benen niet beter en daarnaast draait Valverde al zo lang mee dat hij wegen meer bereden heeft de de rest samen.
13 september 2018 12:01
Dat is natuurlijk onzin, die zaterdagrit is op maat gemaakt van een aanvallend Movistar. Die gaan gek doen met Quintana in een vroege vlucht, Mitchelton gek maken en Yates isoleren.
    13 september 2018 13:06
    Nu ja volgens jou gaan Lopez,Mas en Kruijswijk Movistar niets in de weg leggen...In de Giro had Froome genoeg aan de steun van Astana in de slotweek,maar dat nu Astana,Quick Step Floors en Team Lotto Jumbo in dienst van Valverde gaan rijden?
13 september 2018 12:10
Movistar gaat Yates en zijn ploeg zaterdag helemaal oproken.
13 september 2018 12:34
Ik zou het enorm jammer vinden als een renner gebaseerd op bonificatie seconden de Vuelta / een grote ronde wint, en dus eigenlijk niet eens als allersnelste het parcours aflegt
Bij Yates zou dit zomaar het geval kunnen gaan zijn.
    13 september 2018 13:10
    Sorry maar volgens Wuyts gisteren, heeft Valverde 14 seconden meer bonificaties gehad dan Yates...En dat klopt Yates heeft één keer gewonnen en werd eens derde goed voor 14 seconden boni, Valverde twee keer winst,twee keer derde,goed voor 28 seconden...
13 september 2018 12:39
Zaterdag is een rit die akelig lijkt op degene waar Astana en Aru Dumoulin gaarkookten. Morgen gaat Valverde plakken-en-ervover-klappen met Quintana als joker vooruit en zaterdag wordt het een achtbaan.
13 september 2018 14:09
Deed toch erg denken gisteren aan die Giro-rit inderdaad. Vandaag en morgen zal het wel lukken. Als zouden waaiers vandaag wel eens heel leuk zijn; ik weet niet of daar kans op is. Maar zaterdag met die korte rit lijkt het me dat Movistar en Lotto-Jumbo samen toch een mooie truc moeten kunnen uithalen en ik weet niet of Yates dan nog sterk genoeg is en of Haig en Adam dan nog sterk genoeg zijn.
Ik hoop persoonlijk dat Kruijswijk alsnog wint of anders Valverde. Ik vertrouw Quick Step en Mitchelton niet meer dan dat ik Valverde vertrouw. En Valverde staat er met zijn 38 jaar toch maar weer; dat is gewoon een klasbak!
    13 september 2018 14:35
    Samengevat: Enkel Kruijswijk is zuiver, want je vertrouwt niemand die voor hem in het klassement staat. :-)
    13 september 2018 16:37
    Rare gast onze Geurt,eerst hoopt hij dat of Kruijswijk of Valverde wint,dan vertrouwt hij Valverde niet en in de volgende zin is Valverde dan weer een klasbak. Wie had het gisteren ook weer over begrijpend lezen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.