Sinkeldam verlengt contract Giant-Alpecin met twee jaar
vrijdag 15 mei 2015 om 13:29

Sinkeldam verlengt contract Giant-Alpecin met twee jaar

Ramon Sinkeldam heeft zijn contract met Giant-Alpecin met twee jaar verlengd. De Nederlander blijft in ieder geval tot en met 2017 voor de ploeg rijden, zo werd op vrijdag bekendgemaakt.

“Ramon is een belangrijk lid van onze sprinttrein en hij wordt meer en meer een specialist in de voorjaarsklassiekers en de WorldTour-wedstrijden”, aldus ploegleider Rudi Kemna.

Sinkeldam zelf is verguld met de contractverlenging. “Ik ben heel blij met het vertrouwen en de kans om verder te groeien en mezelf te ontwikkelen”, zei hij. “Ik wil een belangrijke renner zijn voor zowel de klassiekers als de sprints. Ik voel me thuis in de ploeg en de positieve sfeer is een belangrijke factor in het goed presteren. Ik kijk enorm uit naar de komende jaren.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
15 mei 2015 13:56
Prima Nederlandse sprinter en sprintaantrekker, die op vele terreinen uit de voeten kan. Kan zich wegcijferen voor kopmannen en het zelf ook afmaken als hij in de gelegenheid daar toe is. Daarnaast denk ik dat er bij hem nog enige groeimarge in zit vooral in het kasseien / klassieker werk. Verstandig van Giant-Alpecin om hem nog twee jaar langer vast te houden.
15 mei 2015 14:10
Uitstekende renner. Goed op de kasseien en redelijk rap. Zal nooit een echte topper worden, maar kan je er wel goed bij hebben. Lijkt mij daarnaast ook een sympathieke jongen in de groep, wat ook niet onbelangrijk is. Loopt overigens ook het contract van Degenkolb dit jaar niet af?
15 mei 2015 14:28
Het mooie aan deze ploeg is dat er altijd rust in de gelederen is. Het is voor de renners duidelijk wat er van hun verwacht en verlangd wordt. Ondanks het beperkte aantal absolute toppers zijn er altijd resultaten, zelfs nu Kittel zo goed als niet gekoerst heeft dit jaar.
Keerzijde is dat ik niet weet in hoeverre Degenkolb, Kittel en Dumoulin ook op langere termijn aan de ploeg te binden zijn. En de veel geroemde begeleiding heeft tot nu toe niet veel toppers afgeleverd. Van Degenkolb was bij HTC al duidelijk dat het een topper zou gaan worden. Om Kittel tot sprinter op te leiden was een meesterzet en Dumoulin heeft zich geweldig ontwikkeld maar daar achter stokt toch de ontwikkeling van de renners.
15 mei 2015 15:41
Toch vind ik het jammer dat hij bij deze ploeg blijft, ik zie in Sinkeldam veel potentie in sprints en klassiekers. Bij Grant zal hij alleen vrijwel nooit een kans krijgen in een grote wedstrijd
15 mei 2015 16:22
@piet115 bij welk team zie je hem dan wel graag rijden?
Ik denk juist dat dit wel het perfecte team voor hem is. kleinere koersen krijgt hij zijn kans. Na Degenkolb heb je er maar weinig voor de klassiekers en Degenkolb focussed zich voornamelijk op de WT koersen als Vlaanderen en Roubaix. Dat moet toch een kans geven voor Sinkeldam in de Omloop of Dwars door Vlaanderen en zo heb je er nog een handvol van dat soort koersen van naam. Als hij daar meermaals presteert krijgt hij vanzelf wel een kans voor de echt grote koersen. Maar ja dan moet je het wel eerst waarmaken.
15 mei 2015 16:43
nou ik heb het gevoel dat hij niet het maximale uit zijn carrière zal kunnen halen bij giant. ik kan er volledig naast zitten hoor. Maar bij lotto nl zou hij wel meer kansen kunnen krijgen.
15 mei 2015 16:46
Goed nieuws! Lijkt mij een zeer goede keus van de ploeg, m.i. beste Nederlandse Lead-out jongen op dit moment. Veelers komt terug van blessure, Sinkeldam is daarnaast jonger en nu al sneller.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.