Sky beëindigt na 2016 samenwerking met Britse wielerbond
woensdag 1 juli 2015 om 11:06

Sky beëindigt na 2016 samenwerking met Britse wielerbond

Sky zet eind 2016 een punt achter de samenwerking met de Britse wielerbond. Dat heeft de voorzitter van British Cycling Ian Drake laten weten. Het televisienetwerk begon zeven jaar geleden met de sponsoring, vlak voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Het einde van de samenwerking heeft overigens geen gevolgen voor de WorldTour-formatie Team Sky, die gewoon blijft bestaan.

De Britse bond en Sky gaan als vrienden uit elkaar. “We hebben samen geweldige dingen bereikt”, zegt Drake op de site van bond. “De successen van de Britse wielrenners op de Olympische Spelen van Londen hebben het verwachtingspatroon in het hele land opgeschroefd. Maar medailles winnen was nooit een doel op zich. De successen hebben er vooral voor gezorgd dat mensen geïnspireerd zijn geraakt en meer zijn gaan fietsen.”

Ondanks het vertrek van Sky ziet de Britse bond de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Om onze ambities te verwezenlijken hebben we een duidelijk commercieel plan ontwikkeld voor de periode 2017-2025”, zegt Drake. “We kijken ernaar uit om nieuwe partners te vinden die ons willen vergezellen op deze spannende reis.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2015 11:51
Tja, was weinig Brits meer aan na verloop van tijd, op de kopman na. Jonge talenten komen inmiddels eerder bij Orica en zelfs Caja Rural en Bretagne terecht dan bij de ploeg die oorspronkelijk bedoeld was om nationaal talent op te leiden.
1 juli 2015 12:16
De Britse baanploeg is - geloof het of niet - volledig Brits. En laat dat bericht hier nu net over gaan. Dat de WorldTour ploeg een slechte omgeving is voor Brits wielertalent zich te ontwikkelen klopt. Die hele wielerploeg is dan ook één grote farce. UK Postal.
1 juli 2015 12:55
@123p: Sky het bedrijf, als sponsor van de bond, m.n. baansport...
Its te maken met uitzendrechten van Olympische Spelen? Die komen daarna bij de Amerikaanse concurrent terecht...
1 juli 2015 13:03
Sky had al geen uitzend rechten voor de OS, die zijn en blijven gewoon bij de BBC, dus dat lijkt me hier weinig mee te maken te hebben. Sky heeft ondanks haar 5 sport kanalen overigens uitzonderlijk weinig wielrennen, op deze manier zal het ook zeker niet meer worden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.