Sky biedt excuses aan voor incident Moscon
zondag 22 juli 2018 om 21:43

Sky biedt excuses aan voor incident Moscon

Sky heeft middels een persbericht officieel gereageerd op het incident rond Gianni Moscon. De Italiaan moest vandaag de Tour de France verlaten na een slaande beweging richting Elie Gesbert. “We steunen en accepteren de beslissing van de organisatie om Gianni Moscon uit de Tour te zetten,” meldt manager Dave Brailsford

“Gianni is enorm teleurgesteld over zijn gedrag en weet dat hij zichzelf, het team en de wedstrijd in de steek heeft gelaten”, klinkt het. “We zullen dit voorval behandelen wanneer de Tour afgelopen is. We zullen dan beslissen op welke manier wij actie zullen ondernemen. Ik wil mijn welgemeende excuses aanbieden aan zowel Elie Gesbert en Fortuneo Samsic voor dit onacceptabele voorval.”

[poll id=”883″]

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 07:24
Dit toestaan is volstrekte onzin. Wat als getroffen renner onderuit gaat en er een half peloton tegen de grond slaat? Als je slaan wil moet je een andere sport zoeken.
23 juli 2018 07:26
@Covadonga Volgens mij reageerde iedereen ook vol begrip toen Boom eruit werd gezet in Noorwegen en vervolgens voor een x aantal weken werd geschorst... Enige waar ophef over ontstond was dat het vrij lang duurde voordat hij geschorst werd.. oftewel ophef over de gebruikelijke onduidelijkheid/traagheid van de UCI.
23 juli 2018 08:21
Natuurlijk gaat Moscon niet ontslagen worden. In de persverklaring n.a.v. de racistische uitspraken van vorig jaar bevat letterlijk de volgende tekst:
"... any repeat will result in termination of his contract."

Dit incident bevat absoluut niets dat te maken heeft met racisme. Sky hoeft hem dus niet te ontslaan, want er is geen sprake van herhaling van racisme.

Sky-kennende, zullen ze hem wel een maand schorsen in een periode dat hij toch al rust gepland had staan.
23 juli 2018 11:23
Kennelijk zijn er mensen op dit forum die een slaande beweging 'ok' vinden als:

- De ander niet of nauwelijks wordt geraakt
- Er een goede reden voor is

Alleen van die gedachtegang al ik krijg ik de kriebels. Zoals iemand eerder al opmerkte: Hier gaan we dus heen met de maatschappij.
23 juli 2018 13:06
Moscon past prima binnen de maffia-praktijken van Sky, hij moet alleen leren om deze iets minder opvallend te doen.
23 juli 2018 13:07
@nasibal,
'ok' graag vervagen door: "niet genoeg reden voor uitsluiting"
23 juli 2018 13:08
@nasibal,
Vind jij trouwens een schouderduw 'ok'?
23 juli 2018 13:58
Dit is niet zijn eerste vergrijp... Je slaat je collega's niet. Punt.
23 juli 2018 14:20
Onbegrijpelijk sommige reacties. Daar krijg ik kriebels van.

Of hij een moord pleegt. Sport is emotie en daar horen natuurlijk grenzen bij. Wat mij betreft gaat dit niet de grens over. En oordelen zonder de ander gehoord te hebben, wordt hier helemaal aan de laars gelapt. Daar gaan we heen met de maatschappij.
23 juli 2018 14:34
@Doordrijver,
Slaat hij zijn collega?
23 juli 2018 22:00
Noem mij eens een andere sport waar dit wel getolereerd wordt. Dan zijn de reacties bij wielrennen nog mild. Stel je voor dat Suarez iemand een klap op z'n bek geeft.
23 juli 2018 22:44
@once
Geen echt idee eigenlijk, want ik volg alleen het wegwielrennen.
Maar los van vechtsporten denk ik dat bij rugby, ijshockey en zeker ook bij voetbal voor, maar zeker buiten de camera wel het een en ander gebeurt.
En bij tennis, waterpolo, basketbal of honkbal gaat het er soms ook best agressief aan toe.

Ik praat het gedrag van Moscon niet goed, maar in alle sporten gebeurt wel iets. Zelfs bij schaken zal de een de ander vast proberen te intimideren. Grenzen zijn daarbij soms vaag. En ook het verhaal erachter vind ik niet onbelangrijk. Als het op camera vast ligt, ligt het allemaal nog wat gevoeliger. Moscon heeft zeker ook de pech dat hij bij sky rijdt en dat hij vaker in het nieuws is geweest. Alle ogen zijn op hem gericht. Dat hij dan dit doet, is natuurlijk niet echt slim.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.