Slagter hoopt op persoonlijk succes in Tirreno-Adriatico

dinsdag 12 maart 2019 om 14:56
Slagter hoopt op persoonlijk succes in Tirreno-Adriatico

foto: Cor Vos

Tom-Jelte Slagter staat woensdag voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van Tirreno-Adriatico. De 29-jarige puncheur nam zes jaar geleden voor het laatst deel aan La Corsa dei Due Mari. De renner van Dimension Data hoopt stiekem op persoonlijk succes.

Slagter reed dit seizoen al de Tour Down Under én de Tour of Oman. In de Australische rittenkoers eindigde hij als negende in de koninginnenrit naar de top van Willunga Hill. “Ik kijk echt uit naar Tirreno-Adriatico”, zo laat de Nederlander weten in een perscommuniqué.

“Ik heb deze koers slechts één keer gereden, omdat ik altijd de voorkeur gaf aan Parijs-Nice. Het is goed om weer terug te zijn. Er staan enkele mooie etappes op het menu. Ik hoop dan ook goede benen te hebben. Dat kan in dienst zijn van de ploeg, maar ook voor eigen succes.”

Klassement met Kreuziger? 
De kans dat Slagter zal moeten knechten is overigens groot, aangezien Dimension Data rekent op klassementsrenner Roman Kreuziger, vrijbuiter Michael Valgren en sprinter Giacomo Nizzolo. De selectie bestaat verder uit Reinardt Janse van Rensburg, Ben King en Stephen Cummings.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-gb Stephen Cummings
flag-us Ben King
flag-cz Roman Kreuziger
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-dk Michael Valgren


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Tirreno-Adriatico met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.