Slagter: ”Ik kan het bijna niet geloven”
zondag 27 januari 2013 om 12:02

Slagter: ”Ik kan het bijna niet geloven”

Slagter

foto: Sirotti

Tom-Jelte Slagter is het seizoen goed gestart. De jongeling deed van zich spreken in Australië, wat heet: hij won de Santos Tour Down Under. Daarmee bezorgde hij Blanco Pro Cycling in haar allereerste wedstrijd meteen een WorldTour-zege. ”Ik kan het bijna niet geloven”, aldus de Slochtenaar nadat hij gehuldigd was als eindwinnaar.

De 23-jarige Blanco-renner sprak na afloop van de laatste rit met de NOS. Hij vergat daarbij ook zijn team niet te prijzen: ”Het is een geweldig gevoel om hier te winnen. Ik ben vooral enorm trots op wat het team van Blanco Pro Cycling hier de hele week heeft laten zien.”

”Het was fantastisch hier. Ik kom zeker terug naar Adelaide, want ik wil elk jaar wel zo’n start van het seizoen hebben. Ik heb hier deze week mijn eerste ritzege behaald en nu sta ik hier als winnaar in de trui. Ik kan het bijna niet geloven. Mentaal en fysiek is dit een belangrijke stap voor mij. Natuurlijk zullen de verwachtingen nu groter zijn, maar het geeft mij ook veel vertrouwen”, aldus Slagter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.