Sofie De Vuyst positief getest op exogene steroïden
foto: Cor Vos
dinsdag 26 november 2019 om 19:52

Sofie De Vuyst positief getest op exogene steroïden

Sofie De Vuyst heeft bij een out-of-competition-dopingcontrole positief getest op exogene steroïden. De Belgische renster van Parkhotel Valkenburg is per direct op non-actief gesteld door haar team. 

Parkhotel Valkenburg bracht het nieuws dinsdag zelf naar buiten. In lijn met het nultolerantiebeleid en de normen en waarden van het team heeft het management vervolgens besloten om de renster, wiens contract eind 2019 afloopt, op non-actief te stellen.

Desalniettemin houdt het team hoop. “Het team hoopt dat Sofie De Vuyst, die haar onschuld staande houdt, haar naam spoedig zal zuiveren”, zo valt te lezen in een persbericht van het team.

De Vuyst reageert verbijsterd
Sofie De Vuyst heeft op Facebook gereageerd op haar positieve dopingtest. “Tot mijn grote verbijstering kreeg ik gisteren het bericht dat ik tijdens een out-of-competition-controle op 18 september een positieve dopingtest zou afgelegd hebben. Er zouden ‘exogene steroïden’ in mijn urinestaal aanwezig zijn”, schrijft ze.

De 32-jarige renster is dan ook kapot van de situatie. “De ergst mogelijke nachtmerrie is me overkomen”, gaat zij verder. “Mensen die me goed kennen, weten hoe ik tegenover doping en valsspelen sta. Bij eerdere berichten in de media, was ikzelf de eerste om deze te gaan veroordelen.”

“Ik schreeuw nu dan ook mijn onschuld uit, al besef ik dat ik op veel ongeloof zal stoten. Maar ik ga er alles aan trachten te doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren”, klinkt ze strijdvaardig. “Een lastige periode breekt nu aan, maar strijdvaardig zal ik proberen achterhalen hoe dit is kunnen gebeuren.”

Mitchelton-Scott
Eind september werd bekend dat De Vuyst in 2020 de overstap maakt naar Mitchelton-Scott. Haar nieuwe team heeft nog niet gereageerd op de positieve test van de renster, die dit jaar de beste was in de Brabantse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.