Sofie De Vuyst tekent contract bij Mitchelton-Scott

vrijdag 20 september 2019 om 10:04
Sofie De Vuyst tekent contract bij Mitchelton-Scott

foto: Cor Vos

Sofie De Vuyst zal volgend seizoen uitkomen voor Mitchelton-Scott. De 32-jarige renster komt over van het Nederlandse Parkhotel Valkenburg. “Het is heel erg speciaal om deel uit te maken van Mitchelton-Scott, een van de beste ploegen ter wereld”, zo laat De Vuyst weten in een perscommuniqué van haar aanstaande werkgever.

Mitchelton-Scott ziet De Vuyst als een welkome versterking voor 2020. “Sofie kan op meerdere terreinen uit de voeten”, zo vertelt ploegleider Martin Vestby. “Ze kent als Belgische natuurlijk de voorjaarsklassiekers en ze kan met haar klimvermogen goed presteren in de zwaardere kasseikoersen. We zochten echt naar versterking voor de klassiekers.”

“Met Sofie hebben we ook een extra pion om mee te spelen. Ze heeft dit jaar echt indruk gemaakt. Ze kan in sommige wedstrijden als kopvrouw fungeren, maar ze kan ook in dienst rijden van andere rensters”, aldus Vestby. De Vuyst is uiteraard ook in haar nopjes. “Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met Annemiek van Vleuten.”

Annemiek van Vleuten 
“Zij is namelijk de beste klimster en klassementsrenster. Ik zal alles geven in dienst van Annemiek, in de hoop haar zo goed mogelijk te helpen. Ik wil ook Amanda Spratt steunen in de heuvelklassiekers. En natuurlijk zou het ook geweldig zijn als ik zelf een UCI-wedstrijd kan winnen”, aldus de kersverse aanwinst.

De Vuyst is bezig aan een uitstekend seizoen in dienst van Parkhotel Valkenburg. Zo won ze in het voorjaar de Brabantse Pijl en werd ze achtste in Omloop het Nieuwsblad en zesde in Dwars door Vlaanderen. Daarnaast finishte ze als vijftiende in de Giro Rosa en zevende in de Lotto Belgium Tour.

De Vuyst schreeuwt het uit na haar zege in de Brabantse Pijl – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.