Sprintzege Jasper Philipsen in Giro d’Italia U23
foto: IsolaPress
zondag 10 juni 2018 om 17:08

Sprintzege Jasper Philipsen in Giro d’Italia U23

De derde etappe van de Giro d’Italia U23 2018 is gewonnen door Jasper Philipsen. De Belgische coureur van Hagens Berman Axeon was de beste na een sprintersetappe van Rio Saliceto naar Mornica al Serio van 164 kilometer lang. De 20-jarige prof klopte de Italianen Matteo Moschetti en Giovanni Lonardi. De Oostenrijker Markus Wildauer behoudt het roze.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
SEG Racing Academy toont zich

foto: IsolaPress

De ontsnapping van de dag kwam op naam van Edoardo Affini. De Italiaan – donderdag winnaar van de proloog – van SEG Racing Academy reed de gehele dag in zijn eentje voor het peloton uit, dat hem daarvoor alle ruimte gaf. In totaal reed Affini een voorsprong van meer dan acht minuten bijeen, maar daarna vonden de sprintersploegen het voldoende.

In de laatste tientallen kilometers schakelde het pak op en slonk de bonus van Affini met zienderogen. Op ruim tien kilometer van het einde greep de meute de moegestreden Italiaan terug. Een massasprint bleek daarna onvermijdbaar. Eerstejaars prof en jongerentruidrager Philipsen trok daarin aan het verwachte langste eind. De topfavoriet voor de dagzege kende de laatste maanden in koersen met zijn leeftijdsgenoten vaak pech, waardoor een klapper uitbleef. Nu schoot hij dus wel raak.

foto: IsolaPress

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2018 17:10
Deze lichting jonge Belgen doet het echt uitstekend, er komt heel wat moois aan!
10 juni 2018 19:48
Toch wel mooi dat Wielerflits ook aandacht heeft voor de jeugd.
10 juni 2018 19:49
Dit is toch gewoon een Giro voor B-renners? De echt grote talenten van onder de 23 hebben vaak al een grote rondes in de benen..
10 juni 2018 20:08
Want bij de beloften rijden er alleen 22-jarigen rond? Philipsen bijvoorbeeld is in maart 20 geworden.
10 juni 2018 21:08
Ik weet niet waar iedereen de informatie vandaan haalt dat hier enkel B-renners zouden starten. De top zeven van vorig jaar rijden nu allemaal in de World Tour. Waarvan Padun vandaag opnieuw erg verdienstelijk in Zwitserland. Het is niet verkeerd voor een 21-jarige om nog een jaar als belofte te rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.