Sprintzege Tim Merlier in Tirreno-Adriatico
Tim Merlier - foto: RCS Sport
zaterdag 12 september 2020 om 16:00

Sprintzege Tim Merlier in Tirreno-Adriatico

Tim Merlier heeft de zesde etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De renner van Alpecin-Fenix won na een 171 kilometer lange rit tussen Castelfidardo en Senigallia de massasprint. Pascal Ackermann werd tweede, voor Magnus Cort Nielsen.

Vijf vluchters
Het zwaartepunt van de zesde rit zat in het eerste gedeelte. In de Marche kreeg het peloton een golvend parcours voorgeschoteld. Vijf renners kozen ervoor om vanaf de start op avontuur te gaan. Axel Domont (AG2R La Mondiale), Simon Pellaud (Androni Giocattoli – Sidermec), Josip Rumac (Androni Giocattoli – Sidermec), Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) en Veljko Stojnić (Vini Zabù – KTM) vormden de vlucht van de dag. Aanvankelijk maakte ook Fabio Mazzucco (Bardiani-CSF-Faizanè) hier deel van uit, maar de jonge Italiaan raakte de aansluiting met de kopgroep kwijt. Met een maximale voorsprong van drie minuten bleef het verschil met het peloton beperkt.

Op 13 kilometer voor het einde zat het avontuur voor de kopgroep erop en werd Hagen als laatste vluchter ingerekend. In de vlakke slotfase hielden meerdere teams het tempo zo hoog dat ontsnappen onmogelijk was. Ter voorbereiding op de sprint begonnen verschillende treintjes zich te formeren.

Chaotische slotkilometer
In de straten van Arcidosso raakte Merlier zijn aantrekker Rickaert kwijt. De Belgisch kampioen koos het wiel van Gaviria en sprintte hem uit het wiel. Pascal Ackermann kwam vanuit de achtergrond nog op, maar kwam net tekort. De Duitser moest genoegen nemen met een tweede plek.

Voor Merlier is het na eerdere zeges in Antalya en de Brussels Cycling Classic zijn derde zege van het seizoen. Bovendien boekt hij voor zijn ploeg Alpecin-Fenix de eerste zege op WorldTour-niveau in 2020.

Simon Yates blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen gaat Tirreno-Adriatico verder met een heuvelachtige rit naar Loreto. Maandag is er de slottijdrit.

Laatste kilometer:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.