Stagiair Lammertink met Giant-Shimano mee naar Burgos
dinsdag 12 augustus 2014 om 09:23

Stagiair Lammertink met Giant-Shimano mee naar Burgos

foto: Sirotti

De selectie van Giant-Shimano voor de Ronde van Burgos bestaat voor een groot deel uit jonge renners. Naast de Amerikanen Lawson Craddock en Chad Haga, die zich er voorbereiden op waarschijnlijk de Vuelta, zullen ook de Nederlanders Daan Olivier en Steven Lammertink aanwezig zijn. Marcel Kittel (foto) leidt het team in de Arctic Race of Norway.

Stagiair Lammertink toonde zich dit weekend al in Londen in de ontsnapping, en zal in Spanje vooral de 21-jarige Olivier ondersteunen. “Onze focus ligt bij het steunen van Daan in de sleuteletappes en het werken aan het rijden als een team. Steven zal bovendien een goed beeld krijgen van hoe de professionele wereld in elkaar zit en van het rijden als een team op dit niveau”, aldus ploegleider Lionel Marie.

De WorldTour-formatie zal ook in Noorwegen actief zijn, waar Marcel Kittel de sprintkansen mag gaan verzilveren. “Maar aangezien sommige renners net terugkomen van een rustperiode, bekijken we het dag bij dag”, zegt ploegleider Aike Visbeek. Ook hier vinden we in de persoon van Fredrik Ludvigsson een stagiair op de startlijst.

Selectie Giant-Shimano voor Vuelta a Burgos (2.HC, 13-17/8)
flag-us Lawson Craddock
flag-fr Thomas Damuseau
flag-us Chad Haga
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Steven Lammertink
flag-my Sea Keon Loh
flag-nl Daan Olivier
flag-us Thomas Peterson

Selectie Giant-Shimano voor Arctic Race of Norway (2.1, 14-17/8)
flag-se Jonas Ahlstrand
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-fr Thierry Hupond
flag-de Marcel Kittel
flag-se Fredrik Ludvigsson
flag-nl Albert Timmer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.