Stagiair Steimle tekent contract bij Deceuninck-Quick-Step

dinsdag 17 september 2019 om 19:27
Stagiair Steimle tekent contract bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Jannik Steimle voegde zich begin augustus bij Deceuninck-Quick-Step als stagiair. Vandaag werd bekend dat de 23-jarige Duitser een tweejarig contract heeft getekend bij de Belgische sterrenformatie. Voor Steimle was het vandaag dubbel feest, aangezien hij een paar uur later ook de Textielprijs in Vichte wist te winnen.

Steimle kwam de voorbije twee seizoenen uit voor het continentale Vorarlberg Santic. Hij wist dit jaar indruk te maken met twee etappezeges in de Ronde van Oostenrijk. Daarnaast won de Duitser een rit in de Flèche du Sud en het eindklassement van de Oberösterreichrundfahrt, waarmee hij zich in de kijker reed van Deceuninck-Quick-Step.

Voor de Belgische formatie reed Steimle eerder al Izegem Koerse en de Brussels Cycling Classic. “Het is echt een ongelofelijk gevoel, een kinderdroom komt uit! Het is echt een gek idee dat ik een contract heb getekend bij Deceuninck-Quick-Step. Ik kan de wielerwereld nu laten zien wat ik in mijn mars heb.”

“Ik was in het begin erg nerveus, maar ik voelde me na twee minuten al thuis. Het is echt een grote familie. Ik kan niet wachten om verder te leren.” Teammanager Patrick Lefevere is ook in zijn nopjes. “We hebben al vaker talentvolle renners weten op te leiden. Jannik is een sterke coureur die ook bereid is om voor anderen te werken.”


Overzicht: Wielertransfers 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.