Stefano Pirazzi krijgt schorsing van vier jaar

Stefano Pirazzi krijgt schorsing van vier jaar

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 3 oktober 2017 om 19:45

Stefano Pirazzi heeft van de UCI een schorsing van vier jaar ontvangen. De 30-jarige Italiaanse klimmer werd voorafgaand aan de meest recente Giro d’Italia positief getest op het gebruik van groeihormonen tijdens een out-of-competition-controle. Zijn straf loopt tot en met 3 mei 2021, aldus La Gazzetta Dello Sport.

Pirazzi werd net als zijn ploeggenoot Nicola Ruffoni betrapt. Beide renners kregen het nieuws daags voor de Giro-start te horen, werden vanaf dat moment voorlopig geschorst en zijn naar aanleiding daarvan ontslagen door hun ploeg Bardiani-CSF. Over de straf van Ruffoni is nog niets officieel bekend.

Stefano Tutti Pazzi per Pirazzi maakte faam door zich vaak aanvallend in te stellen in de koersen die hij reed. In 2013 won hij het bergklassement in de Giro en een jaar later pakte hij een ritzege in zijn thuisronde. De Italiaan kan nog in beroep gaan tegen zijn schorsing bij het CAS.

Dit artikel delen:

7 Reacties

IlPirata 3 oktober 2017 om 19:58

Die kan zijn BBL-opleiding weer oppakken.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2017 om 20:23

What happend to 1 x 1 = 2, 2 x 1 = out ? Vond dat altijd wel een mooi systeem.

SolitaryShell 3 oktober 2017 om 20:24

Mwa, op zijn 34ste mag ie weer koersen. Dan kun je nog jaren mee, desnoods bij vage ploegjes uit zandbaklanden.

Covadonga 3 oktober 2017 om 21:23

@solitary
En welke vage ploegen bedoel je dan? En kun je toelichten wat er precies vaag aan is en waarop je dat baseert.
Bij vage ploegen denk ik niet aan zandbaklanden, maar eerder aan ploegen waar Sevilla en Mancebo fietsen. Vaag vanwege de dopingachtergrond van deze renners.

castelinni 3 oktober 2017 om 22:03

Pellizotti? Rebbelin?(geen idee voor welke ploeg die laatste rijd?)

t731 3 oktober 2017 om 23:16

Kan inderdaad nog prima mee bij Vino4Ever, Funvic, Torku Sekerspor of Synergy Baku over 4 jaar. Of dat ene team uit Iran. Maar denk gezien zijn staat van dienst dat ook sommige italiaanse proconti ploegen hem wel zullen pakken.

de geselaar 4 oktober 2017 om 13:41

Er is best wel een heel sterk team samen te stellen met al dan niet gepakte en geschorste (ex-)dopeurs. En daarnaast kan hij altijd nog assistent worden van Vino of zo…….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.