Steven de Jongh dankbaar en strijdbaar: “I’ll be back”
foto: WielerFlits
maandag 22 oktober 2018 om 18:50

Steven de Jongh dankbaar en strijdbaar: “I’ll be back”

Via social media heeft Steven de Jongh voor het eerst sinds zijn vermissing iets van zich laten horen. Het incident van de ploegleider van Trek-Segafredo is inmiddels een week geleden. “Een week terug rond deze tijd waren familie en vrienden heel blij met het nieuws dat ik gevonden was. Ik dank mijn lieve vrouw Renée Meijer, die zo snel gehandeld heeft, en de hulp van de politie, brandweer”, schrijft De Jongh.

Hij bedankt ook de helpende handen van mensen uit de regio, waaronder Robert Gesink. “Ik ben gevonden voor het slechte weer kwam. Ook bedankt aan Strava, voor het sturen in de goede richting. En Twitter, waar de wielercommunity het bericht massaal gedeeld heeft”, aldus De Jongh. Hij bedankt ook zijn werkgever voor de hulp en iedereen die een bericht achterliet. “Mijn gezondheid gaat de goede kant op, maar het kost tijd voor ik terug ben. But i’ll be back!

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2018 22:09
Heel fijn dat ie er goed van afgekomen is, maar ik word wel een beetje moe van dit soort social media/commerciele berichten
  23 oktober 2018 17:34
  Wat is hier commercieel aan?
  23 oktober 2018 18:50
  Ehm. Lees het bericht anders? Reclame voor Strava, Twitter en verschillende Twitter accounts? Ik gebruik zelf ook Strava en ben groot fan, maar het wordt wel echt commercieler imo
22 oktober 2018 22:59
Genoeg inderdaad.
Dankbaar en strijbaar? i’ll be back? Staat Steven op het punt een schier onoverwinnelijke dodelijke ziekte het hoofd te gaan bieden?

Oh, hij had een hersenschudding.
  23 oktober 2018 17:35
  Hersenschudding kan bijna niks betekenen tot een zeer forse impact hebben op je fysiek functioneren. Aangezien de beste man bijna een dag bewusteloos is geweest is dat laatste niet onwaarschijnlijk
23 oktober 2018 09:24
Weinig nieuwswaarde, mooi dat het goed gaat met Steven. Na een week is er nog niet bekend of hij van zijn fiets gelazerd is, een bocht gemist heeft, onwel geworden is, of van zijn sokken gereden zou zijn. Dit zijn toch wel belangrijke feiten die vermoedelijk een mysterie zullen blijven.
23 oktober 2018 09:39
Ik word ook een beetje moe.. Van dat zure gezeur hierboven. Vooral de eerste 2. Toch goed dat er middelen zijn waardoor iemand gevonden kan worden. Moet ook denken aan die op waarheid gebaseerde film met James Franco (124 hours, of 127, herinner me niet), waarin de beste man zn arm af moest snijden om te overleven. Denk dat hij destijds heel blij was geweest met twitter en gps tracking.
  23 oktober 2018 18:48
  Waar zeg ik dat Strava en Twitter en hem niet helpen geholpen dan? Mijn punt is dat je dit niet 6 keer hoeft te herhalen. Zijn vrouw had exact hetzelfde bericht gestuurd
23 oktober 2018 13:48
Wel eens met skylimit, zou liever iets horen over het onderzoek naar telefoondata of camerabeelden en hoe zijn strava rit miraculeus is geupload. Ik heb al weer eerder aangegeven dat het hele verhaal bijzonder is. Een hersenschudding zorgt meestal voor geheugenverlies na impact, niet ervoor. Steven kan zich precies niets meer herinneren tot 4 km voor einde strava rit. Dat komt natuurlijk niet door de uiteindelijke val. Dat is ook precies die 4 km waarin hij nog driemaal 30-60 seconden is gestopt (om... ?).

Ga er van uit dat het voor de politie niet de allerhoogste prio heeft gezien de beterende hand van heer de Jongh.
  23 oktober 2018 17:37
  Klinkt alsof ie iets beroerte achtigs zou hebben gehad. Mysterieus inderdaad
  23 oktober 2018 18:33
  @Joseba
  Het is normaal dat als je bewusteloos raakt een tijdsduur vòòr de impact uit je geheugen wordt gewist. Weet dat uit eigen ervaring; ben ooit met de racefiets te val gekomen en bewusteloos geraakt. Vanaf ongeveer één minuut voor de val, - en dus van de val zelf, en hoe die werd veroorzaakt-, kan ik mij niets herinneren. Ik kwam er af met een lichte hersenschudding, De Jongh heeft een zware, dus zou best kunnen dat bij hem een langere tijd voor zijn val uit zijn geheugen is verdwenen.
  Niettemin blijven er vele vragen bij De Jongh. Waar hij nu precies is gevonden (voor of na het eindpunt van zijn rit op Strava) is mij niet duidelijk geworden en ik heb nog steeds niets gelezen over zijn fiets. Droeg hij een helm? Ook de upload van zijn rit blijft inderdaad merkwaardig.
23 oktober 2018 14:07
Het blijft inderdaad een zeer mysterieus verhaal. Eigenlijk kan het bijna niet anders dan dat hier buitenaardse wezentjes mee gemoeid zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.