Steven de Jongh houdt vertrouwen in dubbelslag Contador
foto: ANSA
maandag 1 juni 2015 om 14:39

Steven de Jongh houdt vertrouwen in dubbelslag Contador

De eindoverwinning in de Giro d’Italia van Alberto Contador is nog geen dag oud en nu al zijn de voorbereidingen voor de Tour de France begonnen. Contador wil namelijk ook het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk winnen en zodoende een dubbelslag maken.

Ploegleider Steven de Jongh, de man achter Contador, houdt vertrouwen in die doelstelling. “Alberto is de terechte winnaar. Hij heeft drie weken goed gereden”, zei de ploegleider van Tinkoff-Saxo tegen de NOS.

De Jongh gelooft in de mentale weerbaarheid van zijn Spaanse kopman. “Nu krijgt hij rust. In de aanloop naar de Tour nog een koers en dan zijn we er klaar voor”, zegt De Jongh. De Tour de France begint over 34 dagen (4 juli) met een proloog in Utrecht. De Jongh trekt binnenkort naar de Domstad voor een verkenning.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2015 14:42
Welke koers zou hij rijden in de aanloop dan? Daar ben ik wel benieuwd naar zoiets zou misschien kan Kruiswijk ongeveer dezelfde aanloop nemen richting tour (wat hij wss ook wel zou doen).
1 juni 2015 14:51
@lekbandje
Waarschijnlijk de Route du Sud.
1 juni 2015 14:55
@Alberto dankje ik ben benieuwd hoe hij gaat presteren in de tour. Ik hoop dat hij het iig spannend kan gaan maken.
1 juni 2015 15:00
Wie weet kunnen de ploegen van Contador en die van Kruiswijk op een gepast moment elkaar weer de hand toesteken met een waaiertje of tijdens een ontsnapping in de bergen.

Denk dat Contador best wel wat hulp kan gebruiken en de gele Lotto's ook.
1 juni 2015 15:04
Jammer dat Tinkov niet goed te zien is op die foto. Ging als een zot tekeer daar. Zijn ploeg lijkt het (ook) wel amusant te vinden. Tinkov trekt virtueel een lange neus naar Riis.
1 juni 2015 15:07
Maar zie hier ! http://www.cyclingfans.com/node/19005
1 juni 2015 15:12
Haha je ziet nog net zijn roze kruin inderdaad!

@ikbenprocycling
vooral die met die champagne en die onderste, haha hysterisch.
1 juni 2015 15:17
Ik vind die Tinkoff een megalomane idioot. Maar dit is dan wel weer grappig, totaal geen gene.
1 juni 2015 15:27
@lekbandje3 @albertooo dacht dat ze gisteren op de Belg zeiden dat het om het Spaans kampioenschap ging.
1 juni 2015 15:43
@klootje, af en toe extreem hard, maar zn confronterende stijl kan geen kwaad voor het wielrennen. Ik mag m wel, liever zo een rijke gast dan de stille vino die enkel koerst. Speeltje of niet, hij is er eerlijk over en heeft een uitgesproken mening (en is in voor een geintje)
1 juni 2015 15:53
Ik denk dat hij in de tour nog een paar procent beter moet zijn dan in de Giro. Een zwak moment zoals op de Finestre wordt door mannen als Quintana,Froome,Nibali,Valverde harder afgestraft. Ik hoop dat hij weer de benen heeft om het op een slotklim af te maken.

Tinkov is een mooie kerel. Das gewoon een fan met veel geld die hardop denkt. Heeft best vaak gelijk over bepaalde zaken. De journalisten lopen weg met hem want hij heeft altijd wel een paar mooie quotes. Liever zo iemand dan een diplomatiek iemand die alleen maar open deuren intrapt.
1 juni 2015 16:05
Als je Contador bergop zag tegen een goede Landa (die bergop beter reed) en een half zieke Aru dan mag iemand me vertellen waarom ik in hemelsnaam moet geloven dat Contador de beste klimmer van de wereld, dat mannetje uit Colombia, gaat bij houden wanneer die de bergen opvliegt in juli.
1 juni 2015 16:19
quintana is goed, maar per definitie de beste? kijk zn giro terug en hij heeft echt niet altijd iedereen eraf gekregen. en ook met andere ritten wint hij niet altijd.
1 juni 2015 16:22
Het beloofd een prachtige Tour te worden, ik kan me niet heugen dat er vier topfavorieten waren. En ik zou ook echt niet kunnen zeggen wie daarvan een streepje voor heeft of niet.
1 juni 2015 16:34
Idd. Lnnrt! Hopen dat we niet zo'n anticlimax als vorig jaar krijgen met valpartijen van grote favorieten.
1 juni 2015 16:58
Contador had de laatste dagen van de Giro nog vrij veel tijd prijs gegeven.
Maar misschien is het bewust dat hij tijdens de Giro niet piekte naar 100% vorm, om nog goed te kunnen zijn voor de Tour. In 2011 won hij namelijk met meer dan 6minuten voorsprong, maar tijdens de Tour merkte je dat hij de Giro in de benen had en toen teveel had gegeven.

Toch blijf ik het vreemd vinden dat als Contador zogezegd de roze trui niet van in het begin wou dragen (al van rit 5), hij toch altijd die kleine voorsprong van 4 seconden tov Aru met hand en tand wou verdedigen. Hij vond het teveel belastend qua formaliteiten voor en na wedstrijd, waardoor hij onvoldoende kon rusten en hij wist dat hij niet het sterkste team had om de wedstrijd te dragen.
1 juni 2015 17:08
@MM
Sinds wanneer straft Valverde slechte dagen van Contador in de bergen af?

Hij heeft een fantastisch voorjaar gereden, maar is nooit top in de Tour. Heeft altijd wel een slechte dag. Zal dit jaar niet veel anders zijn. Hij hoort gewoon in het rijtje net achter de grote vier, met Pinot, Purito, Bardet en Peraud.
1 juni 2015 17:13
Alleen renners van het niveau Anquetil, Hinault, Merckx en Coppi wonnen zowel Tour als Giro. Contador past in dat rijtje, al was het maar om zijn fenomenale manier van rijden.
1 juni 2015 17:59
De tour dit jaar is erg zwaar. Er zijn maar liefs 8 gecategoriseerde aankomsten en 2 aankomsten op een heuveltje dat niet meetelt voor het bergklassement. Verder zijn er wel 7 echte bergritten, met 2 keer een 1e of HC categorie col 30 km voor de finish en dan een 2e of 3e categorie col als aankomst. Dat leverde in de Giro de beste etappes op. Met ook nog een kasseienrit en 7 heuvelritten wordt dit denk ik een mooi vervolg op de Giro en ik hoop met dezelfde winnaar.
1 juni 2015 18:28
http://www.nu.nl/sport-column/4059446/roze.html
een leuke collum van Thijs Zonneveld over deze fantastische Giro
1 juni 2015 18:28
@Purito

Ik noem Valverde en misschien had ik Purito ook moeten noemen omdat er in deze tour bonificaties zitten. Hij is een taaie die als je hem er niet afrijdt hij iedereen klopt in de sprint. Relatief weinig tijdritkilometers en er zitten etappes in die voor hun gemaakt zijn dus ik verwacht wel iets van ze Je hebt de grote 4 maar ik vind mannen als Valverde en Rodriquez daar vlak achter zitten qua niveau
1 juni 2015 18:38
Ondertussen draait Stephen Roche zich af en toe om in zijn leunstoel, ziet aan de muur een roze trui, een gele trui en een regenboogtrui naast elkaar hangen, gniffelt een beetje en haalt zijn schouders op.
1 juni 2015 18:48
Deze TDF verwacht ik een prachtige strijd tussen de 3 grote: Contador, Froome en Quintana.
Hopelijk kort daarachter de Nederlanders Kelderman, Gesink, Mollema en natuurlijk Valverde, Rodriguez en de Fransen.
1 juni 2015 18:53
@ MM en Purito
Ook van Garderen kan rond het niveau van bijvoorbeeld Bardet fietsen. Wel weinig tijdritkilometers dit jaar in de Tour, dat is in zijn nadeel. Ik heb wel het idee dat hij wat beter is gaan klimmen de laatste tijd. Hij kan echter wel wisselvallig zijn. Bardet soms ook.
1 juni 2015 19:05
@MooieMario
Inderdaad, ik vind ook dat mannen als Purito en Valverde daar vlak achter zitten hoor. En dat ze ook vaak gewoon van hetzelfde niveau zijn bergop.

En die grote vier, een begrip wat ook wel erg gehyped wordt, gaan nooit plek 1-4 bezetten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.