Steven de Jongh houdt vertrouwen in dubbelslag Contador
foto: ANSA
maandag 1 juni 2015 om 14:39

Steven de Jongh houdt vertrouwen in dubbelslag Contador

De eindoverwinning in de Giro d’Italia van Alberto Contador is nog geen dag oud en nu al zijn de voorbereidingen voor de Tour de France begonnen. Contador wil namelijk ook het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk winnen en zodoende een dubbelslag maken.

Ploegleider Steven de Jongh, de man achter Contador, houdt vertrouwen in die doelstelling. “Alberto is de terechte winnaar. Hij heeft drie weken goed gereden”, zei de ploegleider van Tinkoff-Saxo tegen de NOS.

De Jongh gelooft in de mentale weerbaarheid van zijn Spaanse kopman. “Nu krijgt hij rust. In de aanloop naar de Tour nog een koers en dan zijn we er klaar voor”, zegt De Jongh. De Tour de France begint over 34 dagen (4 juli) met een proloog in Utrecht. De Jongh trekt binnenkort naar de Domstad voor een verkenning.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2015 19:48
@ikbenprocycling
Wat een Clown die Tinkoff!
1 juni 2015 22:07
@Purito

Er zal er sowieso wel 1 of 2 van de zogenaamde grote 4 uitvallen. De eerste week op je fiets blijven zitten en geen flinke achterstand oplopen is al een grote uitdaging. Ik denk dat er geen hond is die het tourpodium van vorig jaar goed had in de tourpoule. De verschillen zijn onderling niet zo groot. Het niveau zal een stuk hoger liggen dan in de Giro maar of het de amusementswaarde gaat overtreffen is nog maar de vraag
2 juni 2015 00:29
Hahahaha die Tinkoff! Ik vind het fantastisch om te zien. Iedereen mag Contador ook in de ploeg en bij de staf lijkt me.
2 juni 2015 11:02
en wat denken jullie over Porte en Nibali?
2 juni 2015 12:58
misschien kan het maar ik geloof er niet echt in de tegenstand in de tour is
echt wel sterker en ik denk dat 2 ronden achter elkaar je op gaat breken.
2 juni 2015 13:37
@raafje
Zonneveld is alvast aan het oefenen met zijn pantoffels, kans dat contador wint is gewoon 1 op 2.
2 juni 2015 14:02
T is niet de eerste keer dat Contador dit probeert, al was de toen (2011) de giro wel nog iets zwaarder dan dit jaar. Misschien dat ie iets geleerd heeft van zn fouten van toen, maar ik denk toch dat ie normaal gesproken net te kort gaat komen qua conditie en reserves tegenover de mensen die volledig gefocussed zijn op de tour. Alleen al omdat t de tour is, misschien minder vermakelijk gemiddeld, maar meestal wel harder voor mensen die net dat beetje frisheid missen. Quintana, Froome en Nibali ik kan me toch niet voorstellen dat er niet 1 van die drie beter dan hij voor de dag komt. Al ben ik groot Bertje fan, als ie nou zoals Froomeke (geen fan) de hele giro op zn metertje had gekeken, dan was t misschien anders geweest.
2 juni 2015 19:07
hij zal in de tour in ieder geval een sterkere ploeg moeten hebben anders wordt het niks dat wordt dan door andere ploegen afgemaakt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.