Steven de Jongh: “Team Sky is meer dan Cavendish”
dinsdag 1 mei 2012 om 19:18

Steven de Jongh: “Team Sky is meer dan Cavendish”

foto: Sirotti

Team Sky heeft dit jaar in de Giro d’Italia meer ambitie dan enkel het winnen van sprintetappes met Mark Cavendish. Dat vertelde ploegleider Steven de Jongh tegen Gazetta dello Sport. De Britse formatie heeft onder meer zijn zinnen gezet op de ploegentijdrit. Daarnaast hoopt het in het hooggebergte op zijn Colombiaanse renners.

Cavendish won in drie deelnames aan ‘La Corsa Rosa’ zeven etappes. “Hij is de snelste sprinter die er is,” roemt de Jongh zijn renner. “We gaan opnieuw proberen met hem etappes te winnen. Het liefst al direct in Denemarken.”

In het hooggebergte rekent de ploeg op de Colombianen Uran en Henao. “Als ‘Rigo’ zijn goede vorm van deze lente vast heeft weten te houden, denk ik dat hij een mooie positie in het algemeen klassement kan veroveren,” spreekt de Nederlander.

De Britse formatie wil al vanaf de openingsweek presteren. “Ook de ploegentijdrit is één van onze doelen,” geeft de Jongh aan. “Daar willen we het beste van onszelf laten zien. Als we daar winnen mogen we waarschijnlijk de roze trui dragen. Dat zou een eer zijn,” kijkt hij vooruit.

Lees ook:
Team Sky met Cavendish in Ronde van Italië

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.