Steven de Jongh (Trek-Segafredo): “Dramatisch weekend”
©Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 17:59

Steven de Jongh (Trek-Segafredo): “Dramatisch weekend”

Bij Trek-Segafredo waren de verwachtingen voor het Belgische openingsweekend hoog, maar het Amerikaanse team keert met lege handen huiswaarts. “Er zullen tussen vandaag en Milaan-San Remo nog stappen gezet moeten worden”, is ploegleider Steven de Jongh eerlijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Jasper Stuyven was kopman voor de Omloop, maar kende een offday en moest in Ninove vrede nemen met een 40ste plaats op bijna zes minuten van winnaar Stybar. In Kuurne-Brussel-Kuurne was Edward Theuns de beste pion van het team met een 14de stek. Amper twee renners (naast Theuns ook nog Alex Kirch) reden de wedstrijd uit.

“Zwak in de breedte”
“We moeten het dan ook niet verbloemen. Voor ons is dit een dramatisch weekend”, vertelt Steven de Jongh aan WielerFlits. Al mocht de Nederlandse ploegleider wel een paar excuses inroepen. Jasper Stuyven werd zaterdagavond immers ziek. “Jasper maakte plots koorts. Dus kon hij in Kuurne absoluut niet starten. Misschien hing het gisteren ook al in zijn lijf en is dat de verklaring voor zijn offday.”

“Los daarvan was de ploeg ook in de breedte niet op niveau”, gaat De Jongh voort. “Er zullen tussen vandaag en Milaan-San Remo sowieso nog enkele stappen gezet moeten worden. En tezelfdertijd hopen we natuurlijk dat die ziektekiemen zich niet verder ontwikkelen, want ook Fabio Felline en Michael Gogl liggen momenteel met koorts in bed.”

Degenkolb op Mallorca
Trek-Segafredo deed het in het openingsweekend wel zonder die andere kopman, John Degenkolb. “John slaat de laatste jaren altijd het openingsweekend over. Hij verkiest een stage op Mallorca. Daarna rijdt hij Parijs-Nice en Milaan-San Remo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.