Steven Kruijswijk verlaat Giro wegens maagproblemen
foto: Sirotti
zaterdag 27 mei 2017 om 09:50

Steven Kruijswijk verlaat Giro wegens maagproblemen

Steven Kruijswijk gaat Milaan niet halen. De kopman van LottoNL-Jumbo moet de Giro verlaten vanwege maagproblemen. Hij stond op plaats tien in het klassement. “Ik ben volledig leeg”, twittert Kruijswijk. “Het is erg teleurstellend om op deze manier naar huis te moeten.”

De Nederlander kende vrijdag al een mindere dag. Hij moest op de slotklim naar Piancavallo lossen uit de groep met favorieten en eindigde de etappe uiteindelijk als dertigste, op twee en een halve minuut van Thibaut Pinot. Hij zakte daardoor twee plaatsen in het klassement.

Vorig jaar schreef Kruijswijk de Giro bijna op zijn naam, maar de huidige editie verliep voor hem allerminst vlekkeloos. Dat begon al in Yorkshire, waar hij een scheurtje in zijn ribben opliep. Daarna kwam Kruijswijk in de etappe naar Etna opnieuw ten val.

In de derde week leek de renner van LottoNL-Jumbo weer te verbeteren. Donderdag kon hij op de beklimming van de Pontives mee met de favorieten, maar nu gooien maagklachten alsnog roet in het eten. Door zijn opgave is Davide Formolo de nieuwe nummer tien in het klassement.

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 12:25
@Niklas, wat maakt het uit welke renner van de ploeg een overwinning boekt. Bennett en Roglic hebben al bewezen dat ze een "kleinere" ronde succesvol kunnen afsluiten. Geef hen eens een kans op een grote ronde, wat maakt het uit dat de overwinning van een Sloveen of een Nieuw Zeelander komt. Zolang het de ploeg maar ten goede komt.
27 mei 2017 12:40
"Wat als?", altijd leuk.
Wat als dit een dag eerder gebeurd was, had JVDB dan gisteren nog beulswerk verricht om Dumoulin de aansluiting met Quintana-Nibali-Pinot te helpen maken?
Al bij al een erg vreemde Giro aan het worden.
27 mei 2017 12:40
Nou weet ik dat LottoNL niet voor Dumoulin hoeft te rijden maar ik zou het wel mooi vinden als de LottoNL rijders die niet in de kopgroep zitten als knechten voor Dumoulin gaan werken. Die LottoNL rijders hebben dan toch geen rol meer in deze Giro.
27 mei 2017 12:50
Toch opmerkelijk dat hij het niet even probeert vandaag.
27 mei 2017 12:52
Aah... zonde en jammer. Er stond ook wel veel druk op hem.

Nu maar herstellen en ontspannen en gezellig met Gees naar de Vuelta.
27 mei 2017 15:02
@wb
Ondoenlijk natuurlijk bij deze temperaturen en nog gevaarlijk ook.
27 mei 2017 17:58
Zonde, maar ziek is ziek.
Nu in Zwitserland knallen en naar de Tour in een vrije rol voor een mooie etappe.
27 mei 2017 18:18
Vraag me af of het griep is. Hij heeft door omstandigheden nooit in de wedstrijd gezeten en wilde de laatste dagen graag nog wat bewijzen.
Helemaal op, gestreden voor wat hij nu nog waard was, de Kruijswijk van vorig jaar had hier zeker voor het podium mee gedaan, prima vent, prima coureur!
27 mei 2017 21:02
Volledig met lege handen door op een paard te wedden en van een keer vallen gaat je conditie niet om zeep, had gewoon de vorm niet vanaf dag een en al komt ie in de derde week zijn de vogels al gevlogen. Onbegrijpelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.