donderdag 11 mei 2017 om 21:29

Steven Kruijswijk: “Voel mij fysiek nog niet super”

Steven Kruijswijk is de overgangsrit naar Terme Luigiane goed doorgekomen. In een overwegend rustige etappe met een hectische finale finishte de kopman van LottoNL-Jumbo in het peloton en verloor hij geen kostbare seconden.

Voor Kruijswijk is het zaak de komende overgangsritten goed door te komen. “Ik voel me fysiek nog niet super”, bekende hij na afloop van de etappe. “Maar ik ben tevreden dat ik op deze aankomst goed van voren kon rijden. Het belangrijkste is nu om de komende dagen geen seconden te verliezen. Zondag moet ik er staan.”

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2017 07:03
Als het met name komt doordat de piek wat later ligt zou de derde week vuurwerk moeten opleveren. Vorig jaar was ie vanaf de start al goed en was de derde week iets minder (ondanks roze trui). Als de val hem niet te veel energie heeft gekost, dan zou een goede klassering er nog best in kunnen zitten.
12 mei 2017 07:47
Op mannen als Jungels, Dumoulin, Kelderman en Thomas mag het verschil in mijn ogen ook wel groter dan een minuut zijn na de tijdrit omdat ik denk dat die er nog wel enigszins doorheen gaan zakken de derde week. Op mannen als Quintana, Nibali en Yates kan het beter niet te groot zijn. Maar die kunnen dan weer minder tijdrijden.
12 mei 2017 09:04
Ik heb een beetje het gevoel dat dit niet de Giro van Kruiswijk gaat zijn. Een val aan het begin van (en voor) een grote ronde zijn niet goed omdat er geen tijd is om te herstellen en overigens ook niet voor het koppie. Alleen mannen als Froome, Contador en Quintana kunnen zich dat veroorloven. Andere klassementsmannen moeten gewwon drie weken top zijn en geen enkele keer pech hebben voor een topklassering. O en met een topklassering bedoel ik dan podium.
12 mei 2017 09:37
Had Campenaerts het nou echt over een bocht van 180 graden? Die bestaan toch niet?
12 mei 2017 09:45
het leek erop alsof hij zich op de Etna al dubbel moest vouwen... hopelijk verrast hij zondag!
12 mei 2017 10:00
Wel hoor horsm hij bedoelt gewoon een U bocht
12 mei 2017 10:17
Frappant dat menigeen denkt dat het gros door het ijs zakt in de derde week terwijl Steven herrijst, wellicht valt Hemelvaart net te laat dit jaar.
12 mei 2017 10:23
@ schipperaar, als de laatste jaren de giro hebt gekeken weet je dat dit geen irreeel scenario is. Maar het is net zoals met beleggen, resultaten uit het verleden bieden geen garantie, al als het bij wielrennen wel een aardige indicatie.
12 mei 2017 10:30
Dat hij zich dubbel moest vouwen lijkt me logisch na zo een val. Je hele ritme is weg, je moet tijd goedmaken, helemaal naar voren rijden op de klim. Dat zijn bijna 2 Etna's. Daarnaast schoof hij temidden van de klim nog makkelijk naar voren. Dus laten we even afwachten hoe een Blockhaus gaat zonder schaafwonden en zere ribben. Have faith
12 mei 2017 10:31
@thai
In principe wordt een renner in vorm elke dag beter omdat ie bij aankomst al gerecupereerd is. Steven zijn herstel kost wellicht zoveel energie dat ie al zijn reserves inlevert, al kan ik het mis hebben natuurlijk.
12 mei 2017 10:36
Wel grappig dat bijna elke topper zegt zich nog niet super te voelen en Kruijswijk zegt het en we kunnen hem afschrijven.
12 mei 2017 10:48
@Hengacity - ene Zakarin was ook gevallen. Die heeft zich, nadat hij was teruggekeerd, niet "dubbelgvouwen". Ik ben niet echt een pessimist, maar vind het gewoon geen goede indicatie.
12 mei 2017 10:50
@arviid
Niet iedereen legt zijn kaarten op tafel maar bij Steven lijkt het vrij duidelijk maar menigeen ziet hem de tijdrit ook nog winnen. Elke dag minimaal een item over hem maar nog altijd wachten op een relaas van Wilco die vorig jaar zo in de schijnwerpers stond in de ronde van Zwitserland.
De overstap heeft hem geen windeieren gelegd in ieder geval.
12 mei 2017 11:42
@Schipperaar
Zie AD.nl voor een interview met Kelderman, gisteren. Hij geeft aan zich 'als vanouds' te voelen. Ik vind dat vreemd, omdat ie 'als vanouds' niet zo goed reed als nu. Hij leek het zelfs gister niet zwaar te vinden! Vergelijk dat met de reactie van Dumoulin ...

Tom geeft ook aan, na een vraag van Zonneveld, dat Kelderman beter was dan hijzelf (gisteren).
12 mei 2017 11:58
Wat overdrijft iedereen over Kelderman. Die rijdt toch altijd goed in dit soort ritten en de ritten die er geweest zijn. Bij Kelderman weer je pas hoe hij is als er minimaal twee echte bergritten zijn geweest.
Je moet die valpartijen van Kruijswijk niet onderschatten, als die nu overeind blijft rijd hij iedereen uit het wiel in de 3e week.
12 mei 2017 15:27
Weer een dagje afgevinkt. Goed attent gereden en op naar de volgende. Meer valt er niet te zeggen. Blockhaus zal een verdere indicatie van de favorieten geven.

We hebben hier op WF natuurlijk enorm veel aandacht voor Kruijswijk en Dumoulin, Mollema lees je al iets minder over. Iedere zucht teveel van die mannen wordt al als "kansloos voor podium" betiteld, echter:

Voorlopig allemaal top 20, allemaal attent vooraan elke dag, allemaal "nog niet super", allemaal nog het idee dat hun sterkste punten nog aan bod komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.