Strand Knokke-Heist in beeld als startlocatie tijdrit WK 2021
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 1 oktober 2019 om 08:29

Strand Knokke-Heist in beeld als startlocatie tijdrit WK 2021

Als het aan het gemeentebestuur van Knokke-Heist ligt start de tijdrit op het WK Wielrennen van 2021 op een bijzondere locatie: het strand. Dit schrijft Het laatste Nieuws.

Een delegatie bracht afgelopen week een werkbezoek aan Yorkshire, waar onlangs de wereldkampioenschappen op de weg werden verreden. Over twee jaar is het de beurt aan Vlaanderen, en dat is een mooie gelegenheid om eens uit te pakken. ’t Zand in Brugge is zeker van de finish van de tijdrit, maar het is nog niet helemaal zeker waar de chronoproef precies zal starten. Zand zou ook in de startplaats het thema kunnen zijn.

Een start op de Zeedijk voor het bekende casino behoort tot de mogelijkheden, maar de voorkeur gaat uit naar een startpodium op het strand. Na het werkbezoek aan het WK in Yorkshire, waar de plannen alvast eens werden besproken, is wel duidelijk geworden dat er nog allerlei aanpassingen moeten worden gemaakt om zo’n start op veilige wijze mogelijk te maken. Over een jaar moet Knokke-Heist zijn plan aan de UCI presenteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.