Stuntelende Cavagna: “Ik was een beetje bang in de afdaling”
woensdag 15 mei 2019 om 09:48

Stuntelende Cavagna: “Ik was een beetje bang in de afdaling”

Remi Cavagna bezorgde met een zege in Morgan Hill zijn ploeg Deceuninck-Quick Step in de Ronde van Californië een tweede zege in twee dagen. Na afloop zal echter vooral de hachelijke manier waarop hij de afdalingen doorkwam bijblijven.

Cavagna ontdeed zich tijdens de beklimming van Mount Hamilton van zijn medevluchter Alex Hoehn, maar kende in de afdalingen die zouden volgen de nodige problemen. De Fransman had meerdere malen moeite om zijn bocht te houden, maar kwam steeds goed weg. “Het was een lange en zware rit”, blikt hij terug op de site van zijn ploeg. “Het ging vanaf de start direct volle bak. Ik voelde dat er een mogelijkheid zich aandeed en glipte mee met de ontsnapping. De samenwerking was goed. Toen ik aanviel, had ik het gevoel dat ik tot het einde kon volhouden. Ik was een beetje bang in de afdaling, die erg lastig was. Maar ik bleef kalm en ging zo snel als ik kon.”

Dat hij als dienende renner kan zegevieren, doet Cavagna deugd. “Ik ben naar Californië gekomen om het team te helpen, om iedere dag aan kop van het peloton te sleuren. Maar de ploeg gaf mij vandaag de vrijheid en ik ben blij dat ik dit vertrouwen kon belonen. In het wielrennen moet je iedere keer proberen je kans te pakken, want soms valt alles op zijn plaats. Dat was vandaag voor mij het geval.”

De overwinning van Cavagna betekent de 28e zege van Deceuninck-Quick-Step dit seizoen. De Fransman is al de elfde renner van de ploeg die een overwinning bij mag schrijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.