Sunweb jaagt op dagsucces in Tour of California
Mike Teunissen - foto: Sirotti
dinsdag 8 mei 2018 om 12:15

Sunweb jaagt op dagsucces in Tour of California

Sunweb mikt in de komende Tour of California op dagsuccessen. De ploeg wil in de Amerikaanse WorldTour-koers, die zondag begint, verder bouwen aan de ontwikkeling van haar sprinters Nikias Arndt, Mike Teunissen en Max Walscheid. Naast Teunissen staat Tom Stamsnijder als tweede Nederlander aan het vertrek.

“Met Max hebben we een duidelijke focus op de snelle sprintetappes, waarvan de openingsrit in Long Beach meteen de eerste is”, meldt ploegleider Aike Visbeek in een persbericht.

Daarnaast richt de ploeg zich met Lennard Kämna en Nikias Arndt op de tijdrit van etappe vier. “Maar ook de derde etappe naar Laguna Seca kan van alles gebeuren, van een sprint met een klein peloton tot een strijd tussen puncheurs”, aldus Visbeek.

Selectie Sunweb voor de Tour of California
flag-de Nikias Arndt
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-au Jay Hindley
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Max Walscheid

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 Duitsers..dat gebeurt ook niet vaak bij Sunweb.
8 mei 2018 12:30
Arndt eigenlijk helemaal sprinter-af bij Sunweb? Goede renner maar kan nu haast nooit meer uitslagen rijden.
8 mei 2018 12:44
@hartstikkebedankt
Net als in het voetbal val je buiten de selectie die hun kans mogen gaan als er mensen met betere kansen of vorm jouw plek in kunnen nemen. Arndt is zo'n man die veel kan maar nergens écht in excelleert. Valt dus vaak buiten de boot ten faveure van de specialisten. Ergens wel jammer maar om zo'n Debusschere of Belletti rol te spelen is ook maar zo-zo. Dan liever meewerken met een echte kanshebber..
8 mei 2018 13:30
Je kan Teunissen wel op de coverfoto zetten maar die moet echt nog gaan bevestigen hoor. Verder als ik die selectie zie met Arndt, Walsheid (en anders Bauhaus) vraag me altijd af wie nu de snelste is en met wie ze door willen.
Ritwinst zal lastig worden met Gaviria en Sagan ook aan de start.
8 mei 2018 16:34
@APCT
Kittel, Gaviria en Sagan, klein beetje tegenstand :-)
8 mei 2018 17:24
Ik vind het jammer dat Arndt niet vaker wordt uitgespeeld in een sprint op iets zwaardere aankomsten, dat moet ie perfect kunnen maar wordt vaak als knecht ingeschakeld. Daar is bij Sunweb natuurlijk wel wat concurrentie met Andersen en Matthews maar die kunnen niet overal starten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.