Tadej Pogacar had verre aanval gepland: “We hebben het perfect gespeeld”
foto: Cor Vos
maandag 13 februari 2023 om 17:45

Tadej Pogacar had verre aanval gepland: “We hebben het perfect gespeeld”

Tadej Pogacar heeft in zijn eerste koers van 2023 indruk gemaakt. De Sloveen won maandag de Jaén Paraíso Interior na een solo van meer dan veertig kilometer. “Het seizoen zo beginnen is geweldig”, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

UAE Emirates opende de finale op zo’n 45 kilometer van de streep, waarna Pogacar enkele kilometers later aan zijn solo begon. Ondanks materiaalpech in de finale, kwam hij met bijna een minuut voorsprong op Ben Turner over de streep. Tim Wellens pakte de derde plek voor UAE Emirates, terwijl Marc Hirschi nog vierde werd. “We worden eerste, derde en vierde. Het was fantastisch teamwork, we hebben het als UAE perfect gespeeld. Ik had niet blijer kunnen zijn”, aldus de tweevoudig Tour de France-winnaar.

Waarom begon Pogacar er zo vroeg aan? “We hadden veel man vooraan en we wisten dat de laatste klim voor de slotronde lastig was, dus we besloten na de verkenning van gisteren (zondag, red.) om hier te gaan. We zaten daarna in perfecte positie. Ik zat voorop en we hadden daarachter ook twee renners. Zelfs als ik teruggepakt zou worden, hadden we nog twee renners met frisse benen. Het plan was perfect.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.