vrijdag 7 juli 2023 om 19:32

Tadej Pogacar over Puy de Dôme: “Wordt dragrace tot de top”

Video Na twee dagen Pyreneeëngeweld was er nu eens een dag van rust voor Tadej Pogacar. De wittetruidrager kwam net als zijn collega’s niet in de problemen en hij kon aan de finish weer een vinkje achter een voltooide etappe zetten. De grote uitdager van Jonas Vingegaard kijkt uit naar de aanstaande showdown op de flanken van de Puy de Dôme: “Het is slechts een zware klim, dat moet me liggen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het flashinterview na de finish spreekt Pogi van een behoorlijk goede dag, al waren de omstandigheden niet ideaal. “Tot de laatste vijftig kilometer was het een prima dag, toen ging het volle bak en werd het steeds warmer en zwaarder. We hebben een goede kans op geel, maar Parijs is nog ver”, gooit de tweevoudig Tourwinnaar er een cliché in. “De benen moeten zo goed blijen als ze gisteren waren.”

Na deze plichtpleging nam Pogacar de tijd om de verzamelde pers te woord te staan, wonder WielerFlits. kijkt vooral uit naar de etappe van zondag, met aankomst op de legendarische Puy de Dôme. “Dat wordt een belangrijke etappe. Het is slechts een zware klim, dat moet me liggen. Ik hoop dat het niet zo warm wordt als vandaag, maar ik vrees van wel. Daar moeten we mentaal klaar voor zijn. Ik denk dat het een dragrace wordt tot de top.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.