Pogacar over ‘verraderlijke’ rit: “Kan voor de favorieten zwaar worden”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juli 2023 om 08:10

Pogacar over ‘verraderlijke’ rit: “Kan voor de favorieten zwaar worden”

De klassementsrenners hadden woensdag een relatief gemakkelijke dag in de Tour de France, maar vandaag kan dat weleens een ander verhaal worden, denkt Tadej Pogacar. “Vandaag is superzwaar”, zei de wittetruidrager over de rit naar Belleville-en-Beaujolais.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De rit van dinsdag werd een van de zwaarste van de hele Tour en vandaag is vergelijkbaar met die etappe”, aldus Pogacar, die momenteel op de tweede plaats staat van het algemeen klassement, zeventien seconden achter geletruidrager Jonas Vingegaard. “Het is een verraderlijke rit, het kan ook een zware rit voor de favorieten worden.”

Voordat de Tour de France van start ging, zei Tadej Pogacar dat hij nog altijd wat last van zijn pols had. Het gaat echter de goede kant op met die blessure. “Mijn pols wordt beter. Het is nog wel elke dag een beetje gevoelig, maar na de Tour kan ik het enkele dagen helemaal laten rusten. Wanneer ik er het meeste last van heb? Als we over shit roads rijden. Maar gelukkig zijn de wegen heel mooi”, zei hij met een lach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.