Tadej Pogacar waagt zich dit jaar aan dubbel Tour-Vuelta
foto: Cor Vos
maandag 10 januari 2022 om 17:12

Tadej Pogacar waagt zich dit jaar aan dubbel Tour-Vuelta

Tadej Pogačar zal dit jaar voor het eerst in zijn nog jonge carrière twee grote rondes in één seizoen betwisten. De Sloveense klimmer van UAE Emirates zal in de zomer zijn titel in de Tour de France verdedigen en doet in het najaar ook nog mee aan de Vuelta a España. In de Vuelta zal hij het zeker moeten opnemen tegen Remco Evenepoel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 23-jarige Pogačar liet zich eerder al uit over de dubbel Tour-Vuelta, maar bevestigde vandaag tijdens een persconferentie dat hij in 2022 ook echt de twee rondes zal combineren. “De Vuelta was mijn eerste grote ronde in mijn carrière en ik heb daar heel mooie herinneringen aan. Daarom keer ik graag terug naar Spanje”, tekent Cyclingnews op uit de mond van Pogačar, die in 2019 derde werd in de Spaanse ronde en goed was voor drie etappezeges.

De tweevoudig Tourwinnaar begint zijn seizoen in de maand februari met de UAE Tour, traditioneel een zeer belangrijke wedstrijd voor zijn werkgever UAE Emirates. De Sloveen zal verder deelnemen aan Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Slovenië, allemaal in aanloop naar de Ronde van Frankrijk.

Ronde- en klassiekerwerk 
Pogačar richt zich overigens niet alleen op het rondewerk. Zo zal hij ook meedoen aan vier (van de vijf) wielermonumenten: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Parijs-Roubaix komt nog te vroeg voor Pogačar.

De succesvolle ronderenner kijkt nu al uit naar zijn vuurdoop in ‘Vlaanderens Mooiste’. “Dat is een nieuwe uitdaging voor mij, ik kijk er naar uit. Bovendien zal het helpen voor de kasseienrit in de Tour”, is Pogačar van mening.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.