Talentvolle Louis Blouwe tekent profcontract bij Bingoal Pauwels Sauces WB

dinsdag 27 juli 2021 om 15:18
Talentvolle Louis Blouwe tekent profcontract bij Bingoal Pauwels Sauces WB

foto: Bingoal Pauwels Sauces WB

Louis Blouwe komt vanaf januari uit voor de profploeg van Bingoal Pauwels Sauces WB. Dat maakt de ploeg op Twitter bekend. De jonge Belg komt over van de opleidingsploeg en tekent een contact voor twee jaar.

Blouwe komt sinds dit jaar uit voor het Development Team van Bingoal Pauwels Sauces WB en deed in Parijs-Camembert, de Tour du Finistère en de Ronde van Hongarije al mee met de profs. In 2022 wordt hij dus officieel professioneel wielrenner.

“Ik ben heel blij met mijn eerste profcontract. Koersen met de droom van iedere jonge coureur. Ik had nooit gedacht toen ik jong was, dat ik op een dag op professioneel niveau mee zou doen”, laat de renner uit Izegem weten op de website van zijn ploeg.

L’Etoile d’Or
Blouwe liet zich onlangs zien in de bij Franse beloftenwedstrijd L’Etoile d’Or. De 21-jarige renner ging er met de puntentrui en de bergtrui aan de haal. Mede door deze prestaties kreeg hij een profcontract aangeboden.

“Ik ga veel leren om te ontwikkelen. Ik ben klaar om te koersen op elk terrein: in Vlaamse koersen, in Wallonië en in etappekoersen”, zegt Blouwe. De eerstvolgende wedstrijden waar hij aan de start verschijnt zijn de Heistse Pijl (31 juli) en de Tour de Namur (4-8 augustus).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair