dinsdag 18 juli 2023 om 20:23

Team dsm-firmenich achtervolgd door pech in tijdrit Tour: “Renners te laat door oponthoud paddock”

Video Op papier leek de zestiende etappe voor Team dsm-firmenich weinig reden tot stress zonder klassementsrenners en kanshebbers op de ritzege. Twee valpartijen en nog eens twee renners die te laat aan de start verschenen zorgden echter voor een hectische dag bij de Nederlandse formatie. Ploegleider Matthew Winston gaf tekst en uitleg voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alexander Edmondson en Sam Welsford kwamen beide te laat aan bij de start van hun tijdrit. “Vier jongens moesten vrij vroeg starten. Het was een hectische fase. Zij verlieten de bus op ons normale schema. We zaten echter vrij ver op de teamparkeerplaats. Het was nog vrij vroeg in de koers dus er waren veel auto’s en mensen in de paddock. Hierdoor duurde het langer dan verwacht”, legde Winston uit.

“Uiteindelijk hadden ze langer dan tien minuten nodig. In de rij voor de fietscontrole was ook nog eens een rij waardoor ze te laat kwamen”, vervolgde de Brit. “In de Tour zijn sowieso veel mensen. We moeten onze vertrektijd naar voren halen. Van dit moment hebben we weer geleerd.”

Gissen naar oorzaak val
In de eerste bocht kwamen Nils Eekhoff en John Degenkolb kort na elkaar ook nog eens ten val. “Ik weet niet zeker waardoor het kwam. Er zat wat verf op de weg, maar het was wel droog. Het was vroeg in de koers, er waren nog niet zoveel renners overheen geweest, dus misschien was het stoffig”, zei Winston, zoekend naar verklaringen.

“Ik zag wel dat ze na de valpartijen de naders verplaatst hadden waardoor de hoek van de bocht veranderd was. Maar dit soort dingen gebeuren. We moeten vandaag nu achter ons laten, er liggen nog kansen voor ons”, zei hij vastberaden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.