Team DSM snoept Vlad Van Mechelen af van Groupama-FDJ
foto: Groupama-FDJ
vrijdag 5 augustus 2022 om 06:00

Team DSM snoept Vlad Van Mechelen af van Groupama-FDJ

Vlad Van Mechelen zal zijn eerste stapjes bij de beloften zetten bij Team DSM Development. Het 18-jarige grote Belgische talent kiest voor de Nederlandse ploeg ten nadele van Groupama-FDJ, dat hem dit seizoen nauwgezet volgde en zelfs ondersteunde. Meerdere bronnen vertrouwen WielerFlits toe dat Team DSM de transfer binnenkort aankondigt.

De jonge Belg is andermaal bezig aan een sterk seizoen in het mondiale juniorencircuit, nadat we eerder dit jaar met hem kennismaakten. Van Mechelen is een veelzijdige alleskunner, die op zijn niveau massasprints en eindklassementen van zwaardere rittenkoersen kan winnen. Afgelopen weekend werd hij nog zevende in de Watersley Junior Challenge.

“Als ik mezelf nu moet inschatten, denk ik eerder aan de klassiekers”, zei de Belgische jongeling dit voorjaar bij ons over zijn mogelijkheden. “Maar ik kan ook goed een heuvel over, waardoor ik makkelijker een sprint in een kleine groep win. Daarom ben ik ook fan van Wout van Aert, een Belg om trots op te zijn.”

Dit jaar komt hij uit voor Team Cannibal, opgericht door zijn vader Francis – zelf een ex-renner – en moeder Erika Askileviciute.  Groupama-FDJ volgde hem op de voet en konden hem ook goed gebruiken, aangezien zeven renners van de opleidingsploeg van Groupama-FDJ komende winter overstappen naar het WorldTeam.

Toch is het Team DSM gelukt om Van Mechelen te overtuigen om voor hen te kiezen. Daarmee komt er na de Nederlander Max van der Meulen opnieuw een groot talent die ploeg versterken. Voor volgend jaar werden ook de Tsjechen Milan Kadlec en Adam Seeman vastgelegd. In de wandelgangen circuleren bovendien de namen van Robbe Dhondt en Frank Aron Ragilo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.