Team Sky wil verlies beperken in ploegentijdrit
dinsdag 2 juli 2013 om 10:17

Team Sky wil verlies beperken in ploegentijdrit

Team Sky begint niet met hoge verwachtingen aan de ploegentijdrit in Nice. De Britse formatie van Tourfavoriet Chris Froome kent enkele blessures waardoor het niet in de best mogelijke situatie van start gaan. De ploeg hoopt dan ook vooral de schade te beperken.

“We moeten rekening houden met de blessures waar Geraint Thomas en Ian Stannard mee kampen,” legt trainer Rod Ellingworth uit. “Zij zullen beperkt zijn, maar daar moeten we mee leven,” geeft hij aan. “Iedereen zal zo hard gaan als hij kan.

Het parcours is rechttoe rechtaan, het is helemaal niet technisch,” oordeelt hij.
Ellingworth verwacht geen grote verschillen. “Ik denk dat de topploegen dicht bij elkaar liggen. Binnen een minuut van elkaar. Het zal geen beslissend moment zijn. Die komen er in het hooggebergte. Maar we gaan proberen de etappe te winnen. Ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen. We hebben er dit jaar al twee gewonnen en het zou mooi zijn wanneer we er nog een kunnen winnen.”

Teambaas Dave Brailsford verwacht eveneens dat er nog geen grote verschillen gemaakt zullen worden. “We willen een goede, solide ploegentijdrit neer zetten. Alle ploegen die naar het algemeen klassement kijken hebben als belangrijkste doel het verlies te beperken,” geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.