Team Sunweb bevestigt komst Henri Vandenabeele
foto: Cor Vos
vrijdag 20 november 2020 om 11:28

Team Sunweb bevestigt komst Henri Vandenabeele

Henri Vandenabeele (20) zal de komende seizoenen uitkomen voor Team Sunweb. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar is vandaag definitief beklonken. Vandenabeele begint in 2021 bij de opleidingsploeg, om in 2022 door te stromen naar de WorldTour-formatie.

De West-Vlaamse klimmer werd afgelopen zomer tweede in de Giro d’Italia U23 achter Tom Pidcock en ook in de Ronde de l’Isard liet hij zich bergop zien, met ritwinst en een tweede plaats in het eindklassement. “Ik ben echt zielsgelukkig dat ik nu deel uitmaak van Team Sunweb. Ik heb voor deze formatie gekozen omdat ze een hele goede opleidingsploeg hebben.”

“Ik zal nog een jaar in de U23-categorie koersen om dan vervolgens mijn profdroom waar te maken. Ik kan terugkijken op een goed seizoen en ik hoop deze stijgende lijn door te zetten. Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen en bij de profs gewoon zoveel mogelijk leren”, zo laat Vandenabeele weten in een perscommuniqué van Team Sunweb.

Vandenabeele verlaat Lotto Soudal, waar ze ook het plan hadden om hem nog een jaar als belofte te laten rijpen en hem in 2022 naar de WorldTour te halen. Vorig seizoen pikte Team Sunweb ook Ilan Van Wilder al op bij de opleidingsploeg van Lotto Soudal.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 november 2020 12:36
Flink verlies voor Lotto weer.
20 november 2020 22:05
Mooi om zien dat je met je account van wielerflits.nl nu eindelijk ook kan inloggen op de .be

Schrijnend om te zien dat het nieuws over een jonge Belgische renner die een Nederlands team (weliswaar met Duitse licentie) komt versterken, niet eens meer op de .nl geplaatst wordt. Het onderscheid tussen .nl en .be was al absurd van bij het begin, en onder druk van schreeuwlelijkerds op de .nl die vonden dat er teveel "Belgennieuws" op de .nl werd geplaatst.

Misschien dat de redactie er beter aan zou doen om wat meer te modereren op de .nl website en de haatdragende posts te verwijderen, en enkele leden permanent te bannen. En verder geen onderscheid meer te maken tussen .be en .nl.
  21 november 2020 01:00
  Er werd op .nl reeds in oktober melding gemaakt van de overstap. Dit is slechts de officiële bevestiging...
  https://www.wielerflits.nl/nieuws/team-sunweb-haalt-belgisch-klimtalent-henri-vandenabeele/
  21 november 2020 04:06
  En wat maakt het dan nu minder belangrijk voor .nl? Het betreft hier nog altijd de officiële bevestiging van de ploeg uit. En die is nog altijd in Nederlandse handen. Indien niet meer relevant, waarom dan wel op de .be?

  Ah, ik zie dat jullie het daar gewoon verwerkt hebben in de algemene selectie van Sunweb U23 https://www.wielerflits.nl/nieuws/vernieuwd-beat-zet-in-op-de-aanval-van-der-tuuk-verrast-met-transfer/

  Ik blijf het enorm kortzichtig vinden. Als Belg lees ik ook graag wat de selecties zijn van de betere u23 ploegen bvb. Heel de tijd heen en weer "zappen" tussen be en nl is vermoeiend en in de praktijk weinig waarschijnlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.