Teleurgestelde Landa: “Ik had de benen om iedereen te lossen”
foto: Marcel Koch
woensdag 26 juli 2017 om 13:10

Teleurgestelde Landa: “Ik had de benen om iedereen te lossen”

Mikel Landa heeft zich voor het eerst uitgelaten over zijn rol in de voorbije Tour de France, waarin de 27-jarige Bask vierde werd. “Maar op dit moment voel ik me niet speciaal, ik voel me leeg”, vertelt een teleurgestelde Sky-renner aan het Spaanse ABC. Tijdens de Tour leek Landa op sommige momenten sterker dan kopman en eindwinnaar Chris Froome.

Ploegorders
Volgens de Spanjaard was dat ook zo. “In de tweede week had ik de benen om iedereen te lossen. Maar alles is gegaan zoals het gebeurd is en dat zal nooit meer veranderen. […] Ik wist op voorhand dat ik bij de ploegtactiek hoorde. Op de Izoard ben ik gaan aanvallen om Romain Bardet en Rigoberto Urán onder druk te zetten. Ik heb niets gedaan om Froome’s leiderschap in gevaar te brengen. Ik wist dat ik hier met een taak was, dus ik kan niet klagen.”

‘Dit nooit meer’
Toch accepteert Landa het maar moeilijk. “Ik heb niet alles gegeven. Daarom voel ik mezelf ook niet prettig. Als ik dan terugdenk aan alle momenten waar ik een seconde heb laten liggen… Maar ik weet nu wel dat ik in de toekomst mee kan doen om de eindoverwinning. En die kansen laat ik niet weer liggen. Dit wil ik nooit meer. Het is mijn eigen fout geweest dat ik het kopmanschap niet heb geëist. Ik zal niet terugkeren in een grote ronde zonder verantwoordelijkheden als kopman.”

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2017 10:47
Als je zo praat, word je als kopman een regelrechte flop. Lijkt me duidelijk.
27 juli 2017 10:52
Waarom dan bij sky gaan tekenen jongen? Contador, nibali 2x en aru hebben aanbiedingen van sky afgeslaan, jij niet. Best niet te veel jammeren dus want het was uiteindelijke je eigen keuze.
27 juli 2017 10:54
En als je tekent bij Sky, ben je Sky. Dat snappen de meeste sporters niet of mensen eigenlijk in het algemeen niet. Ga dan lekker in je eentje rijden. Of je eigen team stichten ofzo, eens zien wat ervan terecht komt. Wel klagen, niets doen, holladijee!
27 juli 2017 15:37
Duidelijk verhaal toch? Voor nieuwe ploeg is het meteen duidelijk hoe Landa de gesprekken in zal gaan. Je haalt 'm als kopman, of je haalt 'm niet. Ik zie 'm wel bij Trek rijden volgend jaar
27 juli 2017 15:44
Dan kan je naar eigen zeggen de tweede week de benen hebben om iedereen te lossen, maar dat snijdt geen hout. Een Tour duurt drie weken. Basta.
27 juli 2017 15:49
Volgend jaar kan hij tegen Dumoulin of Froome rijden. Het zal mooi worden.
27 juli 2017 17:21
Hij klaagt niet, hij is teleurgesteld en zal tijdens de Tour zwijgplicht hebben gehad, heeft dus niets met jammeren te maken. Velen die naar een andere ploeg vertrekken gaan hun eigen gang dus het siert hem eerder dat ie de orders heeft opgevolgd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.